Tgrt Haber

Haydar Dümen öldü, miras kavgası başladı! 100 milyonluk mülkü için eşi harekete geçti

22 Şubat 2022 09:35 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 12:28
Haydar Dümen öldü, miras kavgası başladı! 100 milyonluk mülkü için eşi harekete geçti

Posta gazetesinin yazarı ünlü isim Haydar Dümen koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Dümen’in vefatından önce, 100 milyon lira değerindeki mülkü satması için emlakçıya devrettiği ortaya çıkınca eşi Gül Dümen, miras için harekete geçti. Ancak film gibi olayda, emlakçının ölümünün ardından Dümen de hayatını kaybedince işler sarpa sardı.

92 yaşında hayatını kaybeden Türkiye’nin en ünlü isimlerinden Haydar Dümen’in, ölümünün ardından gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı. 100 milyon lira değerinde mal varlığının bulunduğu iddia edilen Dümen’in ölümünden önce mülkü satması için emlakçıya devretmesi ise miras meselesini karmaşık hale getirdi.

ÖNCE EMLAKÇI SONRA HAYDAR DÜMEN

Sabah’ın haberine göre, Beyoğlu Sıraselviler’de muayenehanesi olduğu öğrenilen Dümen’in yine aynı bölgede bina, daire, dükkan gibi mülklerinin de olduğu ortaya çıktı. Ünlü doktorun hayattayken bulunduğu bölgedeki emlakçıya, satış yapması için mülklerini devrettiği, ancak emlakçının hayatını kaybettiği öne sürüldü. Dümen ailesi ne yapacağını düşünürken Haydar Dümen de vefat edince miras meselesi iyice karmaşık hale geldi.

Haydar Dümen öldü, miras kavgası başladı! 100 milyonluk mülkü için eşi harekete geçti

Emlakçının varisleri babalarının mirası olduğu için ona göre hareket etti. Haydar Dümen'in de çocukları olmadığı için eşi Gül Dümen kocasının mirasını geri alabilmek için büyük bir hukuk mücadelesi vermek için düğmeye bastı.

HAYDAR DÜMEN KİMDİR?

Haydar Dümen 15 Haziran 1930 tarihinde Uşak’da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini yaşadığı yerde okul olmamasına dolayı başka bir ailesinde kalarak başladı. Haydar Dümen ortaokul ve lise 2.sınıf bitene kadar Uşak’ta yaşadı. Afyon Lisesi'nden 1948 yılında mezun olan Dümen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Şubat 1955 yılında mezun olmuş, 1958'de nöropsikiyatri uzmanı mesleğine başladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...