Tgrt Haber

Haydar Dümen’in hayatı ile ilgili çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı: Çok az kişi biliyor

12 Şubat 2022 18:31
91 yaşında hayatını kaybeden Haydar Dümen, 2010 yılında kendisine yapılan silahlı saldırıda son anda kurtulmuştu.

Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü psikiyatrist ve yazar Haydar Dümen’in ölümü sonrası hayatı ile ilgili şaşırtan gerçekler ortaya çıktı. Ünlü yazarın çocukluğunun zor geçtiği öğrenilirken bir dönem silahlı saldırıya da uğradığı ortaya çıktı.

91 yaşında hayatını kaybeden Haydar Dümen, 2010 yılında kendisine yapılan silahlı saldırıda son anda kurtulmuştu.

91 yaşında koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü psikiyatrist ve yazar Haydar Dümen son yolculuğunda dün uğurlandı. Dümen’in hayatını kaybetmesi sevenlerini üzerken daha önce verdiği röportaj bir kez daha gündem oldu.

“DOĞAR DOĞMAZ PİRELER BASTI”

1931 yılında Yunan işgalinden henüz 8 gün önce kurtulan Uşak'ın İkisaray köyünde dünyaya gözlerini açan Haydar Dümen, çocukluk yıllarına ilişkin hikayesi yürek burktu. Verdiği röportajda çocukluk döneminin zor geçtiğini söyleyen dümen “Doğar doğmaz beni pireler sarmış, ertesi gün babam beni görünce başka bir eve taşınmışız. Ama hayatım boyunca o pireler gibi kanımı emenler eksik olmadı” ifadelerini kullanmıştı.

“KALDIĞIM EVDEKİ KIZA AŞIK OLDUM”

Eğitim hayatında yaşadığı sıkıntıları da röportajında anlatan Dümen, yaşadığı köyde okul olmadığı için dördüncü sınıfa kadar ailesinden ayrı başka bir köyde eğitim gördü. Başkasının evinde eğitim gördüğü için darlandığını söyleyen Dümen, kaldığı evdeki yaşıtı olan kıza aşık olduğunu ifade etti.

ORTAOKULA ÖKÜZ ARABASI İLE GİTTİ

Ortaokul yıllarında okula öküz arabasıyla gitmek zorunda kaldığını belirten Dümen, dayısının doktor olma ısrarları üzerine 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmiş. O, tıp fakültesini bitirene kadar köydeki hiçbir çocuk okumamış, ancak Haydar Dümen’in mezuniyeti onlara da ilham olmuş. ‘Demek ki oluyormuş’ diyerek köy çocukları da okul yoluna koyulmuş.

SİLAHLI SALDIRIDAN DA SON ANDA KURTULDU

Haydar Dümen’in 29 Mart 2010'da İstanbul Cihangir'deki bürosu silahlı bir saldırgan tarafından saldırı düzenlenmişti. Ünlü yazar, tutukluk yapan silah ve korumaların müdahalesi sayesinde son anda kurtulmuştu. Korkunç olay, medyada günlerce konuşulmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...