Tgrt Haber

Hollywood’un efsane ismi Richard Roundtree hayatını kaybetti

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: ABC News
25 Ekim 2023 14:10 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 14:10
Hollywood’un efsane ismi Richard Roundtree hayatını kaybetti

Shaft ve Aşk Gemisi gibi filmlerle tanınan 81 yaşındaki ABD’li oyuncu Richard Roundtree hayatını kaybetti.

Bir süredir pankreas kanseriyle mücadele eden oyuncuRichard Roundtree, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Roundtree , 1971 tarihli yapımda Dedektif John Shaft rolüyle ilk siyahi aksiyon kahramanı olmuştu.

MENAJERİ ÖLÜM HABERİNİ DUYURDU

Oyuncunun menajeri Patrick McMinn, pankreas kanseriyle mücadelenin ardından hayatını kaybettiğini açıkladı. Roundtree'yi temsil eden ajans yaptığı açıklamada, "Onun çığır açan kariyeri dünya çapında eğlencenin çehresini değiştirdi ve kalıcı mirası gelecek nesiller için hissedilecek. Kalplerimiz ailesiyle birlikte" dedi.

Hollywood’un efsane ismi Richard Roundtree hayatını kaybetti

RİCHARD ROUNDTREE KİMDİR?

9 Temmuz 1942 doğumlu Richard Roundtree, 1971 tarihli Shaft filmindeki John Shaft rolüyle tanındı. 1977 yılında televizyon dizisi Roots'ta köle rolüyle oynadı. 1989-1991 yılları arasında televizyon dizisi Generations'ta oynadı. Futbolculuk ve modellik de yaptı. Birçok filmde rol almasına karşın 1971 yılındaki ilk filmindeki başarıyı bir daha yakalayamadı. Daha çok sahne oyunculuğunda başarılı oldu.

Kaynak: ABC News

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...