Tgrt Haber

İlber Ortaylı, Gülseren Budayıcıoğlu'nu topa tuttu: Hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2022 11:53 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 12:19
İlber Ortaylı, Gülseren Budayıcıoğlu'nu topa tuttu: Hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor!

Her konu hakkındaki engin bilgisi ve şahsına münhasır tavırlarıyla tanınan tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı bir YouTube programında, mesleğinden çok senaryolarıyla bilinen Profesör Doktor Gülseren Budayıcıoğlu'nu eleştirdi. İsim vermeden eleştirilerde bulunan ünlü tarihçi Ortaylı "Şimdi öyle günlere geldik ki millet hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor. Bu ne kadar doğru ben bilmem, meslektaşları bunu sormalı" dedi.

Bir kesimin severek takip ettiği, yorumlarıyla dikkat çeken ünlü tarihçi İlber Ortaylı​, YouTube'da yayınlanan bir programa konuk oldu. Sevilen tarihçi sözleriyle programa damga vurdu. Hastalarının hikayelerini senoryalaştırarak izlenme rekorları kıran dizilere imza attığı bilinen Profesör Doktor Gülseren Budayıcıoğlu​'nu hedef alan Prof. Dr. İlber Ortaylı bu yapılanın doğruluğunun doktorlar tarafından sorulması gerektiğini söyledi.

"MİLLET HASTA DOSYALARIYLA SENARYO YAZIYOR"

Profesör Doktor Gülseren Budayıcıoğlu'nun hasta hikayelerinin dizi​ yapılmasına yönelik eleştiride bulunan ünlü tarihçi "Merhum Engin Geçtan vardı bence çok okuyan çok bilen bir adamdı. Çok önemli bir vasfı daha vardı; hastası hastasıydı. Hipokrat yemini vardı, dosyası kendisindeydi. Kimse bilmezdi yakını bile. Şimdi öyle günlere geldik ki millet hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor. Bu ne kadar doğru ben bilmem, meslektaşları bunu sormalı" dedi.

İlber Ortaylı, Gülseren Budayıcıoğlu'nu topa tuttu: Hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor!

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...