Tgrt Haber

İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2023 12:42 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 12:42
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı

Bir süredir konserlerine ara veren şarkıcı İlyas Yalçıntaş, 2 aydır hastane hastane dolaştığını söyleyerek Ramsay Hunt sendromuna yakalandığını duyurdu.

İncir şarkısıyla adını geniş kitlelere duyuran şarkıcı İlyas Yalçıntaş, bir süredir kulak çınlaması ve yüzünde uyuşmaların meydana geldiğini söyleyerek hastalığı hakkında ilk kez konuştu.

İLYAS YALÇINTAŞ HASTALIĞINI AÇIKLADI

"Ramsay Hunt" sendromuna yakalandığını açıklayan İlyas Yalçıntaş, "Yaklaşık 2 aydır bir dizi hastane ve doktor muayenesi sonucu "Ramsay Hunt" sendromuna yakalandığım ortaya çıkmıştır. Bu sıkıntılı süreci nihayet atlatmanın ve rahatsızlığımın tedavisinin olmasını bilmenin mutluluğu içerisindeyim. Herkese sağlıklı günler diliyorum, sevgiler." diyerek hayranlarına bilgi verdi. 

İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı

“HAFTAYA SALI TEDAVİYE BAŞLIYORUZ”

Bu dönemde yaşadığı semptomlardan bahseden şarkıcı, “Arkadaşlar bu sendrom "herpes" adlı bir virüsün orta kulağımı enfekte etmesi ile denge ve işitme siniri üzerinde tahribat yaratması ile ortaya çıkıyor. Son 6 aydan beri şu şekilde semptomlar yaşamaktayım, Sağ kulağımda sürekli çınlama ve karıncalanma hissi yüzümün sağ tarafında uyuşukluk ve şişkinlik, üst damağımda kabarcık, yürürken denge problemleri, hafif sendeleme gibi şikayetler. Damar yolu ile verilecek ilaçlar ile tedavisi mümkün haftaya salı günü başlayacağız tedaviye. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese çok teşekkür ederim sevgiler." diyerek hayranlarını hastalığının süreci hakkında bilgilendirdi.

RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?

Ramsay hunt sendromu zona hastalığının bir komplikasyonu olup, sinirde iltihaplanma ve hasara neden olarak yüz felcine neden olabilecek bir hastalıktır. Belirtileri arasında; Tat alma bozukluğu, yüz bölgesinde şiddetli ağrı, ateş ve kulak çınlama yer alır. Ramsay Hunt sendromunun risk faktörleri ileri yaş ve daha önceden suçiçeği geçirilmesidir.

 

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...