Tgrt Haber

İtalyan fenomen Chiara Ferragni’ye 1 milyon euroyu aşan ceza

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Aralık 2023 16:20 - Güncelleme : 16 Aralık 2023 16:29
İtalyan fenomen Chiara Ferragni’ye 1 milyon euroyu aşan ceza

İtalya Rekabet Kurumu (Antitrust), İtalyan sosyal medya fenomeni Chiara Ferragni’nin şirketlerine, bağış adı altında para toplamaya yönelik haksız ve ticari uygulamaları nedeniyle 1 milyon eurodan fazla ceza kesti. Kampanyadan 1 milyon euronun üzerinde hasılat elde eden Ferragni'nin hiç bağış yapmadığı belirtildi.

Sosyal medyada 30 milyona yakın takipçisi bulunan Chiara Ferragni, en popüler fenomenler arasında yer alıyor. Her paylaştığı olay olan Ferragni'ye kanser​ tedavisi gören çocuklar için başlattığı bağış​ sonrası yanıltıcı ve haksız ticari uygulamalara girişmesi sebebiyle ceza kesildi.

HASILAT 1 MİLYON EURO, BAĞIŞ 50 BİN EURO

Yapılan açıklamada Chiara Ferragni’ye ait iki şirketin Kasım 2022’de Torino'daki bir hastanede kemik kanseri tedavisi gören çocukların tedavisine fon toplama gerekçesiyle ülkede ortama fiyatı 3,5 euro olan ürünü 9 euroya satışa sunduğu ifade edildi. Chiara Ferragni'nin sosyal medya hesaplarından da tedavi gören çocuklara destek olunabileceği vurgusu yapıldığı kaydedildi. Firmanın sadece  hastaneye birkaç ay önce sadece 50 bin euroluk bağışta bulunduğu, Ferragni'nin ise şirketleri üzerinden bu kampanyadan 1 milyon euronun üzerinde hasılat elde etmesine karşın bağış yapmadığı ifade edildi.

İtalyan fenomen Chiara Ferragni’ye 1 milyon euroyu aşan ceza

1,4 MİLYON EUROYU AŞAN CEZA KESİLDİ

İtalya Rekabet Kurumu (Antitrust), dünyaca ünlü İtalyan sosyal medya fenomeni Chiara Ferragni'nin şirketlerine, İtalya'da Noel ve yılbaşı dönemlerinde tüketilen bir gıda ürünü üzerinden, müşterilerden hayır işleri için para toplamaya yönelik yanıltıcı ve haksız ticari uygulamalara girişmesi sebebiyle 1 milyon eurodan fazla para cezası kesti. Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya fenomeni Ferragni'nin iki şirketi ile ayrıca bir firmaya yanıltıcı ve haksız ticari reklam ve uygulamalar sebebiyle toplam 1,4 milyon euroyu aşan para cezası kesildiği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...