Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu’nun seccadeye basmasını eleştiren Hasan Kaçan’a Sibel Alaş’tan sert tepki!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
03 Nisan 2023 10:50 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 12:57
Kılıçdaroğlu’nun seccadeye basmasını eleştiren Hasan Kaçan’a Sibel Alaş’tan sert tepki!

Bir dönem rol aldığı imar affı reklamlarından dolayı tepki çeken oyuncu Hasan Kaçan, seccadeye ayakkabı ile bastığı fotoğrafla gündem olan Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Bunun üzerine ünlü şarkıcı Sibel Alaş’ın tepkisi sert oldu. Alaş, "Sen o imar affı reklamlarında oynayarak yüz binlerce insanın ölümüne davetiye çıkardın. Günahın bunca büyükken, bu fotoğraftan inanç sömürüsü yapmaya hiç mi utanmadın?" dedi.

Ünlü senarist ve oyuncu Hasan Kaçan 2019'da "imar affı" döneminde, düzenlemeyle ilgili reklamlarda yer almıştı. Büyük depremlerin ardından kendisine yapılan eleştirilere sessiz kalan Kaçan, sessizliğini Kılıçdaroğlu’na eleştirisi ile bozdu. Kaçan, “Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez.” dedi.

"BU HAKARET KABUL EDİLEMEZ"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçaroğlu'nun ayakkabı ile seccadeye basarken verdiği pozun gündem olması sonrası sessizliğini bozan Kaçan, Twitter​ hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi; "Ey Müslüman... O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin... Senin kutsalın, bütün değerlerin... Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların... Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez. Velev ki 'bilmeden' basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın. Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür."

Kılıçdaroğlu’nun seccadeye basmasını eleştiren Hasan Kaçan’a Sibel Alaş’tan sert tepki!

"İNANÇ SÖMÜRÜSÜ YAPMAYA UTANMADIN MI?"

Bu paylaşım sonrası Hasan Kaçan'a ünlü şarkıcı Sibel Alaş'tan tepki geldi. Ünlü oyuncuyu rol aldığı imar affı reklamları üzerinden vuran Alaş, "Ey Müslüman... Sen o imar affı reklamlarında oynayarak yüz binlerce insanın ölümüne davetiye çıkardın. Karşılığında milyonlar aldın. O çürük binaların altında kalıp can verenler senin insanların. Günahın bunca büyükken, bu fotoğraftan inanç sömürüsü yapmaya hiç mi utanmadın? Pes" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun seccadeye basmasını eleştiren Hasan Kaçan’a Sibel Alaş’tan sert tepki!

HASAN KAÇAN KİMDİR?

10 Aralık 1957 yılındaKayseri doğumlu Hasan Kaçan çok küçük yaşta ailesiyle İstanbul’a geldiOrtaokul yıllarında Oğuz Aral’la karşılaşmasıyla hayatı farklı bir yöne girdi. O dönemdeki mizah anlayışını 15 yıl boyunca Gırgır dergisinde sergileyen Kaçan, gelişiminde Aral’ın rolünü her fırsatta vurguladı. Kaçan, Gırgır’dan sonra da yine dergi ve gazetelerde karikatürler çizdi. Kaçan, 1995'te Kanal 7'de kendi adını taşıyan Hasan Kaçan Folk Show programını sundu. Ekmek Teknesi dizisine senaristlik yaptı ve dizide Heredot Cevdet tiplemesini canlandırdı. Ayrıca Eşref Saati dizisinde de Kaptan Küstü karakterini canlandırdı. A.R.O.G filminde de yer aldı.

Keskin Ustura adlı bir mizah dergisi çıkardı. 5-10 Temmuz 2008'de, temsili Nasreddin Hoca görevini yaptı. Ayrıca; Pana Film'in 4 Ağustos 2011 tarihinde hisselerini satmasına kadar yapımcı ortaklarından birisiydi. Hasan Kaçan, TRT 1'de yayımlanan Halil İbrahim Sofrası adlı dizide Berber Ali rolünü canlandırdı. Leyla ile Mecnun dizisinin 14 Mayıs 2012 ve 7 Ocak 2013 tarihlerinde yayımlanan bölümlerinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Daha sonra TRT 1'de yayımlanan Gönül Hırsızı adlı dizide emekli kaptan pilot Nadir rolünü canlandırdı. 2019 yılında Zaman Matinesi programını yaptı. 2020'de Tövbeler Olsun adlı komedi dizisinin yapımcı ve senaristi oldu. 2022'de Hasan Kaçan ile Çizgi Atölyesi programını gerçekleştirdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...