Tgrt Haber

Kıvanç Talu ve Beril Talu çifti için istenen ceza belli oldu! 195 yıl hapis istemi

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Eylül 2024 14:50 - Güncelleme : 03 Eylül 2024 16:18

Fenomen çift Kıvanç Talu ve Beril Talu ponzi yöntemiyle onlarca kişiyi dolandırarak milyonlarca liralık vurgun yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. "Var Böyle Tipler" adıyla bilinen Kıvanç Talu ile Beril Talu çifti hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 195'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medya fenomenleri Kıvanç ve eşi Beril Talu’nun da aralarında bulunduğu 3 şüpheli hakkında 195’er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

BERİL TALU​ İLE KIVANÇ TALU​ ÇİFTİNİN CEZASI BELLİ OLDU 

"Var Böyle Tipler" ismiyle bilinen Kıvanç Talu ile Beril Talu çiftinin yakın çevresi dahil toplamda 13 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. 5 Ocak 2024 günü tutuklanan fenomen çift için hazırlanan iddianamede, savcılık tutuklu şüpheliler Kıvanç Talu ve Beril Talu ile tutuksuz şüpheli Ertan Koç hakkında “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 195’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Kıvanç Talu ve Beril Talu çifti için istenen ceza belli oldu! Ponzi sistemiyle dolandırmışlardı - 1. Resim


KIVANÇ TALU İLE BERİL TALU'DAN 3 MİLYON 17 BİN LİRALIK VURGUN 

Sosyal medya kanalıyla tanınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, yakın çevrelerini dolandırdığı iddiasıyla 5 Ocak 2024 günü tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin mağdurlardan aldıkları parayı, mağdurların bilmediği bir ponzi sistemine dahil ettikleri ve sisteme sonradan girenlerden aldıkları parayla, sisteme ilk girenlerin parasının ödendiği bir sistem kurdukları vurgulandı. Başsavcılık şüpheliler Kıvanç Talu, Beril Talu ve Beril Talu’nun babası Ertan Koç’un 13 müştekiden bu şekilde 3 milyon 17 bin lira para topladığını ve söz konusu parayı geri ödemediğini tespit etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...