Tgrt Haber

Kızıl Goncalar’ın çekim izninin iptal gerekçesi ortaya çıktı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: Birsen Altuntaş
26 Aralık 2023 14:14 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 14:32
Kızıl Goncalar’ın çekim izninin iptal gerekçesi ortaya çıktı

Kızıl Goncalar dizisinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Okmeydanı Darülaceze’deki çekimlerinin iptal edilmesinin nedeni olarak dizinin ilk bölümünde halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan sahnelerin yer alması gösterildi.

Başrolünde Özgü Namal ve Özcan Deniz’in yer aldığı Kızıl Goncalar​ dizisinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Okmeydanı Darülaceze’deki çekimleri iptal edildi. Yapılan açıklamada; Dizinin ilk bölümünde halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahnelerden oluşmasından dolayı iptal edildiği belirtildi.

KIZIL GONCALAR DİZİSİNİN ÇEKİM İPTALİNİN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Kıızl Goncalar'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Darülaceze’deki çekim izni iptali gerekçesinde, ““Darüleceze Başkanlığı Daimi heyetinin Darülaceze​ başkanı Hamza Cebeci başkanlığında 25.12.2023 tarihinde yaptığı toplantıda Gold Prodüksiyon yapımcılık Anonim Şirketi tarafından çekim yapılan Kızıl Goncalar’ın bazı sahnelerin kurumumuzda çekilmesine izin verilmiş gelinen noktada dizinin ilk bölümünde halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahnelerden oluşmasından 128 senedir dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan kurumumuzun varoluş felsefesine aykırı tutumundan dolayı Kızıl Goncalar dizi çekimi 2023 tarih ve 18 no’lu Daimi heyet kararını iptalini oy birliği ile karar verilmiştir…” ifadelerine yer verildi. 

Kızıl Goncalar’ın çekim izninin iptal gerekçesi ortaya çıktı

"AYLIK 200 BİN TL ÖDEDİK"

Dizinin yapımcısı Faruk Turgut bu sabah attığı tweet’te ise “Darülaceze kurumunun çekim izninin iptal gerekçesini kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu mekana aylık 200 bin lira ödeyerek çekim yaptığımızı belirtmek isterim…” sözleri yer aldı. 

Kızıl Goncalar’ın çekim izninin iptal gerekçesi ortaya çıktı

RESMİ KURUMLAR PEŞ PEŞE AÇIKLAMA GELDİ 

Öte yandan hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul Vakıflar 1 Bölge Müdürlüğü de yaptığı yazılı açıklamada da Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunları ve mensupları binasında yapılan izinlerin iptal gerekçesi “Kızıl Goncalar isimli dizi üzerinde kamuoyu tepkisi neticesinde RTÜK tarafından da inceleme başlatılması malumunuzdur. Bu sebeple bütün inceleme sonucuna kadar her iki eserimizde olan çekim uygunlukları iptal edilmiştir…” sözleriyle belirtildi. 

 

Kaynak: Birsen Altuntaş
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...