Tgrt Haber

Kızıl Goncalar'ın yapımcısından ceza ile ilgili ilk açıklama

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
28 Aralık 2023 17:29 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 17:42
Kızıl Goncalar'ın yapımcısından ceza ile ilgili ilk açıklama

Kızıl Goncalar dizisinin yapımcısı RTÜK'ün verdiği % 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası hakkında ilk kez konuşarak, “Her şey o kadar yeni ve taze ki zaman gösterecek. Bu diziden bir sürü insan ekmek yiyor,” dedi.

Kızıl Goncalar​ dizisinin yapımcısı Faruk Turgut​, RTÜK​ tarafından verilen % 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası hakkında ilk kez konuştu. Turgut, “Türk adaletinin bütün kararlarına saygı duyuyorum. Bedelini ödeyeceğiz. Sonuç olarak benim ne dediğim belli. RTÜK’ün ne dediği de net” ifadelerini kullandı.

"MAHKEME KARARLARINA AÇIKTIR"

Patronlar Dünyası’na ilk kez konuşan yapımcı Faruk Turgut, “Süreç şu şekilde işliyor. FOX TV​ bu cezaya idari mahkemeye gidip itiraz edecek. Danıştay idari mahkemeleri bunu değerlendirecek. RTÜK’ün kararları bağlayıcı değil. Mahkeme kararlarına açıktır. Yürütmeyi durdurabilirse ne ala, olmazsa 2 hafta boyunca dizinin yayınlanması yasak olacak” dedi.

"İYİ BİR RAKAMDIR”

Faruk Turgut, “İdari para cezasının ne kadar olduğu belli mi?’ sorusuna, ‘Onu kanal gösterir. Kanalın aylık reklam gelirinin yüzde üçüne tekabül eden rakamdır. Kanal ne kadar kazanıyor bilemediğim için bir şey diyemiyorum ama iyi bir rakamdır” sözleriyle cevap verdi.

Kızıl Goncalar'ın yapımcısından ceza ile ilgili ilk açıklama

“YENİ MEKAN ARAYIŞINDAYIZ”

Darülaceze’deki çekimlerin iptal edilmesine sosyal medya hesabından tepki gösteren Turgut, “Mekân arıyorum. Şu anda bütün arkadaşlarla birlikte yeni mekân bulmak için arayıştayız. Orayı biz bir hastane olarak kullanıyorduk, iptal oldu. Kültür Bakanlığı’na bağlı başka mekanlarda iptal oldu. Şimdi ikisini de yeniden kurup yeniden inşa etmek için çabalıyoruz” dedi. 

"BİR SÜRÜ İNSAN EKMEK YİYOR"

RTÜK tarafından verilen cezanın ardından, senaryonun değişip değişmeyeceğine dair konuşan yapımcı, “Her şey o kadar yeni ve taze ki zaman gösterecek. Bu diziden bir sürü insan ekmek yiyor. Burada insanlar bir umutla çalışıyorlar. Asıl olan, düzeninin devamını bir şekilde sağlamak. Sağlık olsun. Yapımcı Faruk Turgut son olarak, “Türk adaletinin bütün kararlarına saygı duyuyorum. Bedelini ödeyeceğiz. Sonuç olarak benim ne dediğim belli. RTÜK’ün ne dediği de net” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...