Tgrt Haber

Kanalın önünde protesto! Kızılcık Şerbeti’ne tepkiler çığ gibi büyüyor

03 Nisan 2023 13:28 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 14:04
Kanalın önünde protesto! Kızılcık Şerbeti’ne tepkiler çığ gibi büyüyor

Kadına şiddet ve zorla evlendirme sahneleri nedeniyle RTÜK tarafından ceza üstüne ceza alan Kızılcık Şerbeti dizisine tepkiler giderek büyüyor. 5 hafta durdurma cezası alan dizinin hayranları kararın kaldırılmasını isterken kanalın önüne gelen bir grup diziyi protesto etti.

Kadına şiddet​ sahnesi sebebiyle RTÜK​'ün 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon lira para cezası verdiği Kızılcık Şerbeti​ dizisi haftalardır gündemden düşmüyor. Doğukan Güngör, Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ceren Karakoç, Sibel Taşçıoğlu ve Settar Tanrıöğen'in başrolünü paylaştığı Kızılcık Şerbeti dizisi bazı sahnelerinden dolayı RTÜK'ten ceza aldı. Diziye verilen cezaya itiraz eden binlerce kişi, "rtükkızılcıkşerbetinedokunma" etiketiyle paylaşım yaparak destek olurken bir grup da kanalın önüne giderek "Edep yahu" pankartı açarak diziyi protesto etti.

Kanalın önünde protesto! Kızılcık Şerbeti’ne tepkiler çığ gibi büyüyor

“EDEP YAHU” PANKARTI AÇTILAR

RTÜK, Show TV​ ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki kadına şiddet ve zorla evlendirme sahnelerinden dolayı 5 hafta durdurma ve 1.5 milyon TL'lik para cezası verdi. Diziye sosyal medyada destek yağarken Show TV'nin önüne giden bir grup ise diziyi protesto etti. Magazin Gündemi'nde yer alan habere göre, Mil Diyanet Sen Show TV'nin önünde diziyi protesto ederek "Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" ve "Edep yahu" pankartları açtı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...