Tgrt Haber

Kraliçe’nin mücevherleri kime kalacak? Prensesler arasında bölüşülebilir

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2022 12:38 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 14:52
Kraliçe’nin mücevherleri kime kalacak? Prensesler arasında bölüşülebilir

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth, milyonlarca dolar değerinde servet ve mücevher bıraktı. Geriye kalan miras ilk varis ve yeni Kral unvanı alan oğlu Charles’a geçecek. Ancak Kraliyet uzmanları mirasın bir kısmının Prenses Camilla ve Prenses Kate arasında bölüştürüleceğini söylüyor.

Geçtiğimiz gün İskoçya​'daki Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında hayatını kaybeden  Kraliçe 2. Elizabeth’in mücevherlerinin akıbeti dünyada konuşulmaya başlandı. Kraliçe’nin oğlu Prens Charles’in yeni Kral olmasının ardından otomatik olarak mücevherlerin ve mirasın kendisine geçmesi beklenirken Kraliyet uzmanları, Charles’in eşi Prenses Camillia ve büyük torun Prens William’ın eşi Prenses Kate arasında mücevherlerin bölüşülebileceğini belirtiyor.

KRAL 3. CHARLES'A MİRAS KALAN PARÇALAR HALKA SERGİLENECEK

İngiltere’nin sembolik hükümdarları olduğu söylenen Kraliyet ailesi, dünya gündemi sahnesinden hiç düşmüyor. Şimdiye kadar tahtta en uzun kalan  Kraliçe  2. Elizabeth’in şimdi de servetinin kime kalacağı merak konusu oldu. Milyonlarca dolar değerindeki Kraliçe’nin mücevherleri, tahta geçecek olan oğlu Kral 3. Charles’a miras kalacağı konuşulurken prenses gelinlerin de pay alması gerektiği belirtiliyor. Kral 3. Charles'a miras kalan bazı parçalar ise Londra Kalesi'nde Kraliyet tören nesnelerinin bir koleksiyonu olarak halka sergilenecek.

Kraliçe’nin mücevherleri kime kalacak? Prensesler arasında bölüşülebilir

PRENSES CAMILLA VE PRENSES KATE MİRASTAN PAY ALACAK

Vanity Fair'in haberine göre mirasın bir kısmını oluşturan aile yadigarı parçalar ve milyonlarca dolar değerindeki mücevherler öncelikle Charles'a sonra Windsor Ailesi'nin üyelerine geçecek. Kraliyet yorumcusu Josh Rom ise New York Post'a verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: "Muhtemelen özel koleksiyonundaki eşyalar sevdiklerine verilecektir. Koleksiyonun büyük kısmı Charles'a, eşi Kraliçe Camilla ile birlikte Kate Middleton'a geçecek"

KRALİÇEDEN MÜCEVHER KALANLAR YÜZDE 40 VERGİ ÖDEYECEK

Kraliçe 2. Elizabeth'in mirasından mücevher kalan aile üyelerinin yüzde 40 veraset vergisi ödemeleri gerekiyor. Bu sebeple eşyaların bazılarının değeri göz önüne alındığında, mücevherleri kraliyet koleksiyonunun bir parçası olarak bırakmak da isteyebilirler.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...