Tgrt Haber

Kurtlar Vadisi’ne damga vuran ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2022 09:23 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 12:27
Kurtlar Vadisi’ne damga vuran ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

Bir dönem fenomen olan Kurtlar Vadisi dizisinin 'İplikçi Nedim'i usta oyuncu İsmail İncekara, bu sabah hayatını kaybetti. Acı haberi ünlü oyuncu Zafer Alagöz, sosyal medya hesabından duyurdu.

Kurtlar Vadisi​ dizisinde 'İplikçi Nedim' rolüyle hafızalara kazınan İsmail İncekara'dan bu sabah acı haber geldi. Oyuncu​ Zafer Alagöz, sosyal medya hesabından İncekara'nın vefat ettiğini açıkladı. 72 yaşındaki usta sanatçının kalp krizi​ sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi. 

Zafer Alagöz, yaptığı paylaşımda "Kıymetli ağabeyim İsmail İncekara vefat etmiş. Güne böyle bir haberle başlamak içimize ateş düşürdü. Başımız sağ olsun dostlar." ifadelerine yer verdi.

İsmail İncekara, Zincirbozan, Kocan Kadar Konuş, Aliye gibi dizilerde de sergilediği başarılı performansıyla adından söz ettirmişti.

Kurtlar Vadisi’ne damga vuran ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

KANLICA MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLECEK

72 yaşındaki ünlü sanatçının ölüm nedeninin kalp krizi olduğu belirlendi. Devlet tiyatrosunda görev yapan sanatçı için yarın saat 11.00'de Üsküdar Tekel Sahne'de tören düzenlenecek. İsmail İncekara'nın cenazesi, Beykoz'daki İskender Paşa Camisi'nde öğle vaktinde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İSMAİL İNCEKARA KİMDİR?

1950 doğumlu usta oyuncu ve tiyatro sanatçısı İsmail İncekara Bursa'da dünyaya gelmiştir. Çocukluk yılları Kanlıca ve Sakarya'da geçmiştir. Kabataş Lisesi'nde yatılı olarak Lise eğitimini tamamlamış ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nde eğitimini sürdürmüştür. Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bölümü'nden mezun olmuştur. İsmail İncekara mezuniyetin ardından ise İstanbul Devlet tiyatrosunda çalışmaya başlamıştır.

Bugüne kadar Duvardaki Kan, Melek Apartmanı, Deli Yürek, Azad, Kurtlar Vadisi, Aliye, Aynı Çatı Altında, Yalancısın Sen ve Kılıç Günü dizilerinin yanı sıra Avrenosun Müşterileri, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, Barda, Zincirbozan, Kirpi ve Hiç Rıza sinema filmlerinde rol almıştır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...