Tgrt Haber

Mersinli Hande Prens’le evlendi Almanya’ya Düşes oldu: Tarihte Kraliyete gelin giden ilk Türk!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
23 Eylül 2022 11:12 - Güncelleme : 23 Eylül 2022 16:23
Mersinli Hande Prens’le evlendi Almanya’ya Düşes oldu: Tarihte Kraliyete gelin giden ilk Türk!

12 yıl önce Hollanda'nın Rotterdam kentine üniversite öğrenimi için giden Mersinli Hande Macit, bir eğlencede tanıştığı Macklenburg Veliaht Presi Georg Alexander ile nikâh masasına oturdu. Haziran ayında evlenen Macit, Macklenburg Dükalığında 'Düşes' unvanına sahip oldu.

Hande Macit Hollanda’ya 2010 yılında eğitim için gitmişti. Annesi noter, babası avukat olan Macit, Hollanda​'ya gittikten 9 yıl sonra Veliaht Prens Georg Alexander ile tanıştı. 2020 sonunda nişanlanan çift, 17 Haziran'da nikah masasına oturdu.

TESADÜFİ TANIŞMA

Londra​ Gazetesi sitesine aşkının nasıl başladığını anlatan Macit, "2019'da bir arkadaş eğlencesine katıldım. Alexander'i de tanımıyordum. İrlanda'da yaşıyormuş ve kardeşini ziyarete gelmiş. Eğlencede yanıma geldi, selam vererek konuşmaya başladı. Sohbet sonrası telefon numaramı aldı. Bir hafta sonra Almanya'dan Hollanda'ya geldi, sohbetimiz ilerledi, ziyaretler arttı" dedi.

Mersinli Hande Prens’le evlendi Almanya’ya Düşes oldu: Tarihte Kraliyete gelin giden ilk Türk!

ALEXANDER’İN PRENS OLDUĞUNU 2 HAFTA SONRA ÖĞRENDİ

Alexander'in veliaht prens olduğunu tanışmalarından iki hafta sonra öğrendiğini söyleyen Hande Macit konuşmasına şöyle devam etti, "Alexander, korona sürecinde Rotterdam'a taşındı. Ben eğitime odaklanmıştım. Sonra bir işe girdim, ardından abim ile butik yoğurt üretimine başladık. Sonra bize Alexander da ortak oldu. Hollanda'ya gelmek isteyen Türk şirketlerine danışmanlık hizmeti de veriyordum"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...