Tgrt Haber

Michael Jackson'ın şarkı kayıtlarına satış yasağı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 10:13 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 10:15
Michael Jackson'ın şarkı kayıtlarına satış yasağı

Michael Jackson'ın 1994 yılında ABD'de kaydettiği şarkı kayıtlarının satışı mirasçıları tarafından engellendi. Jackson'ın mirasçıları kayıtların iadesini istedi

Popun Kralı olarak anılan Michael Jackson'ın mirasçıları, şarkıcının yayınlanmamış kayıtlarının satışını engelledi. Geçtiğimiz ay Gotta Have Rock and Roll adlı müzayede​ evi, Jackson'ın 1994 yılında New York stüdyosu The Hit Factory'de kaydedildiği iddia edilen iki düzineden fazla kaydını açık artırmada satmayı planladığını duyurmuştu.

Müzayede evi, her kaset için 4 bin dolara kadar fiyatlandırma yapmayı planlıyordu. Ancak Jackson'ın mirasçıları adına hareket eden avukatlar, kayıtların "tartışmasız bir şekilde çalındığını" öne sürerek dava açtı.

KAYITLAR SATIŞTAN KALDIRILDI

Avukatlar şirketin kayıtları satmasından vazgeçmesini ve onları iade etmesini istedi. müzayede evi de "bu taleplere uymayacağı" cevabını verdi. Ama mahkemeden müzayede evini sevindirecek karar çıkmadı, kayıtlar satıştan kaldırıldı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...