Tgrt Haber

Millet ittifakı için beste yapan Fazıl Say'a Tuğçe Kazaz'dan çok ağır sözler!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 12:42 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 14:35
Millet ittifakı için beste yapan Fazıl Say'a Tuğçe Kazaz'dan çok ağır sözler!

Ünlü piyanist Fazıl Say’ın Cumhuriyet’in 100. yılı için bestelediği 100. Yıl Marşı, önce Bakan Varank tarafından beğenilmemiş, sonrasında çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirilmişti. Say’ın 100. Yıl bestesi eski model Tuğçe Kazaz’ın da eleştiri oklarına hedef oldu.

Sözleri şair Ayten Mutlu'ya ait olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle kaydedilen Fazıl Say’ın 100. Yıl Marşı, bir kısım vatandaşın takdirini toplarken bazı insanlar tarafından da beğenilmedi. Ünlü piyanistin bestesini Cumhuriyet için değil Millet İttifakı​ için yaptığını ifade eden Tuğçe Kazaz, “Fazıl Say, sen CHP​'nin sanatçısısın, ama en önemlisi milli birlikten ve manevi şuurdan uzaksın. O yüzden bu çıkarttığın marş Türkiye'yi tasvir etmiyor" dedi.

"ÇIKARTTIĞIN MARŞ SENİ VE TAYFANI TEMSİL EDİYOR"

Twitter hesabından Fazıl Say​ için sanatçı ruhundan uzak olduğunu söyleyen Tuğçe Kazaz, "Şu hadsize bak, Millet İttifakı için yaptığı besteyi 100. Yıl Marşı diye yutturacak. 100. Yıl Marşı'nı ancak tarafsız bir sanatçı çıkartabilir. Fazıl Say, sen CHP'nin sanatçısısın, ama en önemlisi milli birlikten ve manevi şuurdan uzaksın. O yüzden bu çıkarttığın marş Türkiye'yi tasvir etmiyor, ancak seni ve tayfanı temsil ediyor. 2. Yüzyılı bu millet yeniden yazınca gerçek bir Akif daha çıkacaktır. Sen sanatçı şuurundan uzak bir piyanistsin, piyanist kal!" ifadelerini kullandı.

 

BAKAN MUSTAFA VARANK DA BEĞENMEMİŞTİ

Fazıl Say Cumhuriyet’in 100. Yılı için bestelediği 100. Yıl Marşını Twitter hesabından şu sözlerle paylaşmıştı: "Dostlarım, 23 Nisan gibi özel ve anlamlı bir günde 100. Yıl Marşımızı paylaşmak benim için mutluluktur. İyi dinlemeler diliyorum, güzel enerjiler getirsin size bu müzik. Bir gün hep beraber söylemek umuduyla. İçtenlikle, sevgiyle"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Say’ın attığı tweet'i alıntılayan “Bence olmamış” yorumunda bulundu.

Fazıl Say'ın 100. Yıl Marşı’nın sözleri:

Ver ver ver ver, ver elini

Ver ver elini, yıkalım karanlığı

Gel küçük sevinçler duyalım kedere inat

Gökyüzünden sevgiden söz edelim

Türküler söyleyelim, aksın dolsun yüreğimize yarınların ışığı

Daha ne bekliyorsun, ver ver ver ver ver elini

Göğün mavi şimşeği, Atamın gözlerinde toprak gülsün, gök tutuşsun

Güneş yansın, dönsün dünya daha daha, nice nice yüzyıllara dönsün dünya

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...