Tgrt Haber

Natalie Portman'dan Cannes'a açtığı ağzını yumdu gözünü: Kadınlara çifte standart var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 May 2023 13:55 - Güncelleme : 24 May 2023 14:25
Natalie Portman'dan Cannes'a açtığı ağzını yumdu gözünü: Kadınlara çifte standart var

Oyunculuğuyla izleyenleri kendine hayran bırakan Natalie Portman, Cannes Film Festivali'nde kadınlara yönelik çifte standart olduğu yönünde eleştirilerde bulundu.

Sevginin Gücü'nde (Leon: The Professional) filminde oynadığı Mathilda karakteri ile izleyenleri kendine hayran bırakan ABD'li oyuncu Natalie Portman, Cannes Film Festivali​'ne ağır eleştirilerde bulundu. 

KADINLARA YÖNELİK SÖYLEMLERE TEPKİ GÖSTERDİ

'Black Swan' (Siyah Kuğu) filmiyle Oscar'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Portman, yeni filmi "May December" için 76. Cannes Film Festivali'ne katıldı. 41 yaşındaki Portman, kadınların nasıl davranması gerektiğine dair öne atılan fikirlere sert tepki gösterdi.

Filmin basın toplantısına katılan oyuncu, özellikle Cannes gibi festivallerde kadınlara bazı zorunluluklar getirildiğini söyledi. Portman "Bu festivalde, erkeklerle kıyaslandığında, belli bir şekilde davranmamız bekleniyor" dedi.

6 DAKİKA BOYUNCA ALKIŞLANDI

Oyuncu, "Kadınlar olarak nasıl görünmemiz, kendimizi nasıl lanse ettiğimiz üzerine kalıplaşmış bir algı var" ifadesini kullandı. Cannes Film Festivali'ne Julianne Moore ile başrolleri paylaştığı "May December" için katılan Portman, festivalde performansıyla büyük beğeni topladı.

Todd Haynes yönetmenliğindeki film, gösterimin ardından 6 dakika boyunca alkışlandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...