Tgrt Haber

Tedbir kararı konan Neşet Ertaş filminin yapımcısı isyan etti: İçim kan ağlıyor, beni zorba gibi gösterdiler

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
16 Aralık 2022 11:16 - Güncelleme : 16 Aralık 2022 12:01
Tedbir kararı konan Neşet Ertaş filminin yapımcısı isyan etti: İçim kan ağlıyor, beni zorba gibi gösterdiler

Türk Halk Müziği'nin usta ozanı Neşet Ertaş’ın ölümünden sonra hayatının beyaz perdeye aktarılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. 23 Aralık’ta vizyona girmesi beklenen 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmine, mahkeme tarafından tedbir konulunca aileyle karşı karşıya gelen filmin yapımcısı Mustafa Uslu sessizliğini bozdu.

Usta sanatçı Neşet Ertaş’ın hayatını konu alan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş​' filminin yapımcısı Mustafa Uslu ile davalık olan Ertaş ailesi, filmin yayınlanmamasıyla ilgili hukuk savaşını devam ettiriyor. Aile, Neşet Ertaş’ın sağlığında hayatının film​ yapılmasına müsaade etmediğini ve usta sanatçı ağır kanser hastasıyken yapımcının onu kandırarak kâğıt imzalattığını öne sürmüş ve mahkemeye başvurmuştu. Bir süredir devam eden dava​ sonuçlanana kadar mahkeme, 23 Aralık'ta vizyona girecek filme tedbir kararı koydu. Şimdiye kadar herhangi bir açıklamada bulunmayan yapımcı Mustafa Uslu ise sessizliğini bozdu.

"İÇİM KAN AĞLIYOR"

Tartışmaların hedefindeki filmin yapımcısı Mustafa Uslu, 'kişilik haklarını ihlal ettiği' iddiasıyla filmin mahkemeye taşınmasına ve sanatçının ailesinin iddialarına ve filmde tedbir konulması kararıyla ilgili şunları söyledi: "Maalesef talihsiz olaylar yaşıyoruz. İçim kan ağlıyor ama bu ülkeye bu filmi kazandırdığım için gurur duyuyorum, pişman değilim. Bu 5 yıllık bir proje ve tam 17 bin kişi emek verdi buna. Bu filmde sadece Neşet Ertaş değil, Neşet Ertaş'ı anlatırken abdallık kültürünü de anlatıyorum. Onların hayata yaşadıkları acıları, dışlanmalarını. Bu filmde iddia edildiği gibi hiçbir yasa dışı olay yok. Engellenebilecek bir konu yok." dedi.

Sözlerine devam eden Uslu "Aile ile biz her konuda anlaştık, benden son bir talepleri oldu. Prof. Dr. Erol Parlak'ın bu projeden uzaklaştırılmasıydı o talep. Ben de "Neşet Ertaş'a yakışır bir film çekmek istiyorsak bunu Erol Parlak ile yapmalıyız" dedim. Bu talebi reddettim, çünkü yola Erol Hoca ile çıkmıştım, mesleğime ihanet edip birini yolda bırakamazdım. Öyle yapsaydım, sadece onların istediği gibi bir film çıkardı. Biz Büyük Usta Neşet Ertaş'ı asla incitecek bir şey yapmadık. Ona yakışan bir film yaptık." ifadelerini kullandı.

Tedbir kararı konan Neşet Ertaş filminin yapımcısı isyan etti: İçim kan ağlıyor, beni zorba gibi gösterdiler

"HAK HUKUK TANIMAZ BİR ZORBA GİBİ GÖSTERİLİYORUM"

Uslu sözlerine şöyle devam etti: "Ben zaten bu kitabın haklarını almıştım, aileyle görüşme nedenim de gönülleri almak istememdi. Ben hak hukuk tanımaz bir zorba gibi gösteriliyorum. Alınan mahkeme kararı ile filme tedbir konuldu. Yani filmimiz bugün itibariyle sansüre uğradı. İçimi acıtan şu, benim yaptım filmlere 22 milyon kişi gitti, 22 milyonun kalbine dokundum. Keşke filmimiz izlenseydi keşke bilirkişiler, teknik kurullar tarafından izlense ondan sonra bu karar verilseydi. Filmimiz izlenmedi, delillerimiz yok sayıldı. Yargı ve hukuka saygımız sonsuz, adaletimiz karşısında boynumuz kıldan ince ama bir üst mahkemeye bunun itirazını hemen yapacağız. Zaten elimizde bu filmin incelenmeden, bilirkişilere gösterilmeden tedbir kararı verilmeyeceğine dair bir üst mahkeme kararı var. Bunun sansür olabileceğine dair elimizde üst mahkeme kararı var"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...