Tgrt Haber

Son dakika! Oyuncu Pakize Suda hayatını kaybetti

21 Aralık 2022 14:45 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 15:34
Son dakika! Oyuncu Pakize Suda hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Oyuncu Pakize Suda, beynine pıthı atması sonucu 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oyuncunun ölüm haberini yeğeni sosyal medya hesabından duyurdu.

Hayat Bilgisi​ dizisinde okul müdürü Amil Bey'in kaynanası rolünü canlandıran oyuncu​ ve yazar Pakize Suda'ya geçtiğimiz aylarda demans​ (Bunama) teşhisi konulmuştu. Bir süredir tedavi gören Pakize Suda'ya beynine pıthı atması sonucu 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oyuncunun ölüm haberini yeğeni sosyal medya hesabından yaptı. Yeğeni ölüm nedenini "Bir süredir rahatsız olan ve tedavi görmekte olan sevgili teyzemiz Pakize Suda beynine pıhtı atması sonucu bu sabah yaşamını kaybetmiştir"  sözleriyle açıkladı.

PAKİZE SUDA KİMDİR?

Pakize Suda 23 Nisan 1952 tarihinde dünyaya geldi. 7 yaşında Ege güzeli seçilen Suda, Girit Türklerindendir. Çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı Lezzete Yolculuk programını sundu. Ardından Her Şeyi Konuşalım isimli magazin programında magazin gündemini yorumladı. Hayat Bilgisi dizisinde okul müdürü Amil Bey'in kaynanası rolünü canlandırdı.

Son dakika! Oyuncu Pakize Suda hayatını kaybetti

DEMANS HASTALIĞI NEDİR?

"Demans" terimi aslında belirli bir hastalığa atıfta bulunmaz. Aksine, beyni etkileyen bozuklukların neden olduğu bir dizi semptom için genel bir terimdir. 65 yaşın üzerindeki insanların neredeyse %40'ı bir çeşit hafıza kaybı yaşıyor. Bu hafıza kaybına neden olan altta yatan bir tıbbi durum olmadığında, yaşa bağlı hafıza bozukluğu olarak bilinir.

Yaşa bağlı hafıza bozukluğu, doğal yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Çoğu insan için, hafıza genellikle yaşlandıkça güçlü kalır ve hızlı veya önemli ölçüde azalmaz. Bununla beraber, Alzheimer hastalığı ve diğer bunama gibi beyin hastalıkları farklıdır.

Demansın bir "yaşlı insan hastalığı" olduğu fikri sadece damgalayıcı değil , aynı zamanda bir efsanedir. Demans ile yaşayan çoğu insan 65 yaşın üzerindeyken, 40'lı ve 50'li yaşlarındaki az sayıda insan bunama geliştirebilir ve geliştirmektedir. Bu genç başlangıçlı bunama olarak bilinir .

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...