Tgrt Haber

Özkan Uğur’a son veda! Gözyaşlarıyla uğurlandı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
11 Temmuz 2023 13:18 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 22:34

Lenf kanserinin nüksetmesi sebebiyle vefat eden MFÖ grubu üyelerinden Özkan Uğur'a veda edildi. Taksim AKM'de düzenlenen veda törenine ailesi, meslektaşları ve hayranları katıldı. Uğur'un yakın dostları Mazhar Alanson ve Fuat Güner ağlatan veda konuşması yaptı. Özkan Uğur'un Taksim Camii'nde cenaze namazı kılındı ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Lenf kanserinin nüksetmesiyle 29 Mayıs'ta yoğun bakıma alınan sanatçı Özkan Uğur, 8 Temmuz'da hayatını kaybetti. Özkan Uğur'un cenazesi Karacaahmet Gasilhanesi'nden alındı. Uğur'un cenazesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM)' ne götürüldü. Gözyaşlarıyla uğurlanan sanatçının Taksim AKM'de düzenlenen veda törenine ailesi, meslektaşları ve hayranları katıldı.

AKM'de düzenlenen törene sanatçılar da katılırken, Özkan Uğur'un tabutunun başına sanat hayatı boyunca yol arkadaşı olan gitarı konuldu.

Özkan Uğur'un tabutunun başına sanat hayatı boyunca yol arkadaşı olan gitarı konuldu.

BAKAN ERSOY: BÖYLE SANATÇILARIN YERİNİ DOLDURMAK ÇOK GÜÇ

Törende Uğur gibi sanatçılara veda etmenin zor olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, "Hem müziğin efsanesi hem de ekranların, sinema perdesinin en doğal karakterlerinden biriydi. Geçmişte, günümüzde ve gelecekte de sanatçılarımıza örnek olacak çok değerli bir yetenekti. Böyle değerli sanatçıların yerini doldurmak maalesef çok güç oluyor. Başta değerli ailesi olmak üzere tüm sanatçılarımıza, yakın dostlarına sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Özkan Uğur AKM'de düzenlenen veda töreniyle son yolculuğuna uğurlanıyor.

YAKINLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

69 yaşında hayata veda eden MFÖ grubunun üyelerinden usta sanatçı Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlanıyor. Usta isim için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir cenaze töreni düzenleniyor. Tören başlamadan önce Uğur'un tabutu sahneye getirildi. Usta ismin sanat hayatı boyuncu yol arkadaşı olan gitarı da tabutunun yanına konuldu. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zafer Alagöz, Çağla Şikel, Yılmaz Erdoğan, Ozan Güven, Cem Yılmaz ve çok sayıda sanatçı katılıyor. Törende Özkan Uğur'la ilgili bir film de gösterildi. Salonda sanatçıların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

69 yaşında hayata veda eden MFÖ grubunun üyelerinden usta sanatçı Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlanıyor.

İKİLİDEN AĞLATAN VEDA

AKM'deki törende sözlerine "off" diye başlayan grup üyelerinden Fuat Güner, "Özkan, bu salonda bulunan herkes için, hatta ülkemizdeki herkes için çok önemli bir kayıp" dedi.

Güner sözlerine "Kimileri Özkan'ı çok yetenekli bir sahne sanatçısı, kimileri çok başarılı bir müzisyen, kimileri ise neşeli, iyi kalpli eğlenceli bir arkadaş bir abi olarak görür ama benim için Özkan tam 52 yıllık dostum, iş ortağım” diye devam etti. Güner gözyaşlarını tutamazken araya giren Alanson," Manevi kardeşimiz" dedi. Güner, sözlerine "Özkan'ım yeniden buluşmak için hoşçakal" diye son verdi.

Alanson “Özkan'cım şu anda barada olduğunu, bizi seyrettiğini hissediyorum. Zaten gönüllerimizde her zaman kalacak. Bir konuşma hazırlayamadım, iki üç gündür halimiz darma duman” dedi.

Ailesine başsağlığı dileyen Alanson, "Gittik o gün herkes ağlıyor" derken, oyuncu Zafer Algöz'ün o gün kendi aralarında "kuş dili" ile yaptıkları konuşmaları hatırlattığını söyledi; "İleride bunlardan konuşuruz inşallah" dedi.

Özkan Uğur'un cenazesi Taksim Camii'nde öğle namazına müteakip kılındı. Özkan Uğur, cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Fuat Güner, "Özkan, bu salonda bulunan herkes için, hatta ülkemizdeki herkes için çok önemli bir kayıp" dedi.

Törende Özkan Uğur'un eşi Aysun Arslan ile oğlu Alişan da konuşma yaptı.

Alişan Uğur, "Özkan Uğur, annemin 41 yıllık aşkı, benim sevgili babamdı. O bizim üç kişilik çekirdek ailemizin temeliydi. Kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdik birbirimizi. Ama şimdi görüyoruz ki o her yaşta, hergörüşte insanın kat be kat sevgilisiymiş. Babam tüm çevresine bonkörce saçtığı neşesi, naifliği ile hafızalara kazandı. Benim babam adeta bu dünyaya sanatçı olsun diye ışınlanmış bir ruhtu. Hayatını hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Hastalığının en zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Artık onun gitar çalışını, sabah sesini açmak için yaptığı Özkan'ca egzersizleri, kahkahalarını, esprilerini ve eleştirilerini duyamayacak, ona dokunamayacak olmak çok acı verici. Babam hakkında di'li geçmiş zamanda konuştuğumuza inanamıyorum, kabullenmek çok zor. Zaman bizim için durdu, boşlukta süzülüyoruz adeta. Hoşçakal canımın içi" ifadelerini kullandı.

Aysun Arslan ise "Benim tutunabilecek bir şeyim yok şu anda. Özkan Uğur'umuz için sizden 1 dakikalık saygı duruşu rica ediyorum" dedi. 

AKM'yi dolduranlar, ayağa kalkarak sanatçı için saygı duruşunda bulundu.

Alişan Uğur'dan babasına veda mesajı

Özkan Uğur defnediliyor.

CEM YILMAZ'DAN ZİYARET

Cem Yılmaz'ın Özkan Uğur'un vefatının ardından paylaşım yapmaması dikkat çekmişti. 69 yaşında hayata gözlerini yuman müzisyen ve oyuncu Uğur'un acılı ailesine ilk ziyaret ise Cem Yılmaz, Zafer Algöz ve Ozan Güven'den geldi.

Özkan Uğur'un vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şöyle duyurmuştu; "Sevgili Özkan Uğur'u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da başsağlığı mesajı yayınladı: Bugün vefat haberini aldığımız, müzik alanında 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü' sahibi olan, ülkemizin sevilen ses ve sinema sanatçısı Özkan Uğur'a Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.

Özkan Uğur 2013 yılında lenfomaya yakalanmış, başarılı geçen tedavi sürecinin ardından hastalığı atlatmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Toprak12 Temmuz 2023 12:40

Allah rahmet etsin ...islama göre ölü bekletilmez hemen gömülür.Onu sevdiğimizi yasin okuyarak ifade etmeliyiz ancak ona bu şekilde faydalı olabiliriz. kardeşlerim.Allah hepimize hidayet versin

Sonraki Haber Yükleniyor...