Tgrt Haber

Peaky Blinders oyuncusu Benjamin Zephaniah hayatını kaybetti

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2023 10:56 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 11:14
Peaky Blinders oyuncusu Benjamin Zephaniah hayatını kaybetti

Peaky Blinders dizisinde 'Jeremiah Jesus' karakteriyle tanınan şair ve yazar Benjamin Zephaniah, 65 yaşında hayatını kaybetti.

8 hafta önce beyninde tümör teşhisi konulan oyuncu Benjamin Zephaniah, hayatını kaybetti. Acı haberi Zephaniah’ın eşi duyurdu.

PEAKY BLINDERS OYUNCUSU HAYATINI KAYBETTİ

Başrolünde Cillian Murphy ve Paul Anderson gibi oyuncuların yer aldığı Peaky Blinders dizisinde Jeremiah Jesus karakteriyle yer alan Benjamin Zephaniah hayatını kaybetti. Oyuncunun eşi yaptığı açıklamada, "Baştan sona kadar onun yanında oldum ve son nefesini verirken de yanındaydım. Sizi şok edeceğini biliyorum ama Benjamin'i erken saatlerde kaybettik" dedi.

Peaky Blinders oyuncusu Benjamin Zephaniah hayatını kaybetti

BENJAMIN ZEPHANIAH KİMDİR?

15 Nisan 1958 doğumlu Benjamin Zephaniah, Barbadoslu şair, yazar ve oyuncudur. İlk kitabı ilk kitabı Pen Rhythim'i 22 yaşında yayınlayan oyuncu, 2013 - 2022 arasında BBC'de yayınlanan drama dizisi 'Peaky Blinders'ta rol aldı. Eşi Amina Zephaniah, Benjamin Zephaniah için "Benjamin, gerçek bir öncü ve yenilikçiydi, dünyaya çok şey verdi. Şiir, edebiyat, müzik, televizyon ve radyoyu içeren muhteşem kariyeri sayesinde bize neşeli ve fantastik bir miras bıraktı" yorumunda bulundu.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...