Tgrt Haber

Penelope Cruz'dan Gazze için ateşkes çağrısı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2023 17:39 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 17:42
Penelope Cruz'dan Gazze için ateşkes çağrısı

İspanyol oyuncu Penelope Cruz, sosyal medya hesabından Gazze için "acil ateşkes" çağrısında bulundu. Oyuncuya dünyaca ünlü isimlerden destek mesajı geldi.

Barcelona Barcelona, Bandidas ve Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde gibi filmlerde rol alan Cruz, Instagram hesabından Gazze​'ye ilişkin paylaşım yaptı. Cruz, Gazze için 'acil ateşkes​' çağrısında bulundu.

PENELOPE CRUZ’DAN GAZZE ÇAĞRISI

Penelope Cruz birçok dünyaca ünlü oyuncu gibi Gazze'de yaşanan korkunç olaylar için paylaşım yapmaya başladı. İspanyol oyuncu Penelope Cruz da Gazze için ateşkes çağrısında bulundu. Aralarında Cruz'un da bulunduğu bir grup Hollywood yıldızı, 2014 yılında Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'i "soykırım" yapmakla suçlayan manifesto yayımlamış ve büyük yankı uyandırmıştı. Manifestoda, İsrail'in "BM kararlarına en çok uymayan, insan haklarına en az saygı gösteren ve devlet terörizmi uygulayan işgalci ülke" olduğu ifadesi yer almıştı.

Penelope Cruz'dan Gazze için ateşkes çağrısı

PENELOPE CRUZ KİMDİR?

28 Nisan 1974 doğumlu Penelope Cruz, çoğunluğu İspanyolca olan, farklı tarzlarda birçok filmde rol aldı. Akademi Ödülü ve Britanya Akademisi Sinema Ödülü başta olmak üzere birçok ödül; bir Primetime Emmy Ödülü adaylığı, dört Altın Küre Ödülü adaylığı ve beş Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü adaylığı sahibidir. Akademi Ödülleri'ne aday gösterilen ve ödül kazanan tek İspanyol kadın oyuncu, Hollywood Walk of Fame'de yer bulan ilk İspanyol kadın oyuncudur. 2008 yapımı Vicky Cristina Barcelona filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında da Akademi Ödülü kazandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...