Tgrt Haber

Rocky serisiyle tanınan Burt Young hayatını kaybetti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2023 09:43 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 09:49
Rocky serisiyle tanınan Burt Young hayatını kaybetti

Rocky serisinde aldığı rolle adını duyuran ABD'li oyuncu Burt Young, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yougn'ın ölüm nedeni ise açıklanmadı.

Beyaz perdeden bir yıldız daha kaydı... Rocky filminde Sylvester Stallone'un canlandırdığı 'Rocky Balboa' karakterinin en yakın arkadaşı 'Paulie Pennino' olarak hafızalara kazınan, oyuncu Burt Young 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ünlü aktörün ailesi ölüm haberini New York Times gazetesine verdi. Gazete, Young'ın 8 Ekim'de Los Angeles'ta vefat ettiğini aktardı. Ölüm nedeni hakkında ise bilgi verilmedi.

BURT YOUNG KİMDİR?

Burt Young 3 Nisan 1940 yılında New York'ta doğdu. Sinema dünyasını en unutulmaz serisi olan Rocky'de Rocky Balboa'nın kayın biraderi Paulie rolüyle bilinen Young, kariyeri boyunca 150’den fazla filmde rol aldı. Rol aldığı yapımlarda genellikle 'sert adam' rollerini canlandıran Young, oyunculuk kariyeri boyunca hem televizyonda hem de sinemada çok sayıda İtalyan-Amerikalı karakteri canlandırdı.

Young, sinema tarihine damga vuran Rocky serisinin ilk filmindeki performansıyla Oscar​'a aday gösterildi. Young'ın rol aldığı diğer önemli yapımlar arasında "Chinatown", "The Pope of Greenwich Village" ve "Once Upon a Time in America" yer alıyor. Hayatının ilerleyen dönemlerinde başarılı bir ressam olarak isim yapan Young, dünyanın farklı ülkelerindeki galerilerde resimlerini sergiledi.

PENNİNO KARAKTERİYLE HAFIZALARA KAZINDI

1976 yılında rol aldığı Rocky filminde, başrol oyuncusu Sylvester Stallone'un yakın arkadaşı kasap Paulie Pennino karakteriyle hafızalara kazındı.

Rocky, Paulie'nin çalıştığı et deposundaki karkasları yumruklamayı boks antrenmanının bir parçası haline getirmişti. Burt Young’ın canlandırdığı Paulie Pennino aynı zamanda Rocky Balboa’nın eşi Adrian’ın da ağabeyiydi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...