Tgrt Haber

“Şampiyonlar Ligi” notuyla paylaşılmıştı! Fotoğraftaki 15 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Kasım 2023 16:22 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 16:26
“Şampiyonlar Ligi” notuyla paylaşılmıştı! Fotoğraftaki 15 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı

Kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklanan Dilan Polat’ın ardından “Şampiyonlar Ligi” adıyla paylaşılan fotoğrafta yer alan 15 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Ayrıca Özlem ve eşi Tayyar Öz hakkında da yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Dilan Polat’ın 2019 yılında çekildiği ve "Şampiyonlar Ligi" olarak isimlendirdiği fotoğrafta yer alan tüm fenomenler​ hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı​ tarafından soruşturma başlatıldı. Kimlikleri tespit edilen fenomenler hakkında yurtdışı çıkış yasağı getirildi.

15 KİŞİ HAKKINDA YURT DIŞI YASAĞI GETİRİLDİ 

Fotoğrafta yer alan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Şüpheliler hakkında Sulh Ceza Hakimliği’nden yurt dışı çıkış yasağı talep edildi. Hakimlik, Eylül Öztürk, Feyzanur Başar, Muhammet Oğuz Başar, İleyda Topal, Tolunay Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Mervenur Korkut, Yavuz Selim Korkut, Tuğba Demirhan, Huri Özsefil, Habip Özsefil, Özge Duman hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirdi.

“Şampiyonlar Ligi” notuyla paylaşılmıştı! Fotoğraftaki 15 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı

TAYYAR VE ÖZLEM YURT DIŞI YASAĞI

24 Kasım 2023 tarihinde Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz hakkında "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" ve "vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Sulh Ceza Hakimliği Hayriye Altınok, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Altınok Öz hakkında da yurt dışına çıkış yasağına hükmetti.

“Şampiyonlar Ligi” notuyla paylaşılmıştı! Fotoğraftaki 15 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı

TAYYAR VE ÖZLEM ÖZ SOSYAL MEDYADA SORULARA CEVAP VERDİ

Geçtiğimiz günlerde takipçilerinin sorularını cevaplayan Özlem ve Tayyar Öz çifti, "Sizi hedef alıyorlar ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Hukuk bölümümüz gerekli doneleri şu an topluyor. Şu ana kadar soy isim değişikliği hariç bütün haberler iftira ve karalama üzerine. Tabii ki bunların da bir hesabı var. Lütfen duyduğunuz hiçbir şeye inanmayın. İnşallah adalet sağlanacak. Bizi birileriyle aynı kefeye koymayın" cevabını verdi.

Özsefil olan soy isimlerini Öz olarak değiştirdikleri iddiası hakkında da konuşan çift, "Hakkımızdaki tek doğru iddia bu. Ben Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asistanlık yaparken soy ismimden rahatsız oldum. Çocuklarımın ileride akran baskısına uğrayabileceğini düşündüm. Kapımda ve kaşemde Özsefil yazmasını istemedim. Bana rencide edici geldiği için değiştirmek istedim. Bunu ben başlattım, benden sonra da ailemde birkaç kişi değiştirdi. Bu ayıp bir şey değil. O dönem zor bir süreç geçirerek yapmıştık" sözleriyle cevap verdi. 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...