Tgrt Haber

Sanat dünyasında 35 milyonluk vurgun! Sinan Akçıl, Burcu Kıratlı, Semih Erden ve daha fazlası

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: Sabah
07 Aralık 2023 10:03 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 10:37
Sanat dünyasında 35 milyonluk vurgun! Sinan Akçıl, Burcu Kıratlı, Semih Erden ve daha fazlası

Futbolcuların dolandırıldığı olayın yankıları devam ederken, Sinan Akçıl’ın "Birkaç yıl önce sanatçılar da buna benzer bir durum yaşadı" demesi üzerine Ponzi Mine lakaplı kadının kurduğu dolandırıcılık sistemi ortaya çıktı.

Şarkıcı Sinan Akçıl’ın futbol dünyasında yaşanan dolandırıcılık​ olayından hariç sanat dünyasında da buna benzer bir olayın yaşandığını söylemesi üzerine Mine Özkan adlı kadının kurduğu Ponzi sistemi ortaya çıktı. Ponzi Mine'ye, basketbolcu Semih Erden 1.7 milyon lira, Burcu Kıratlı ise 500 bin lira kaptırdığı iddia edildi. Tanınmış birçok kişiden yüksek faiz getirisi vaadiyle 35 milyon lira toplayan Özkan'a şikayetlerin yağdığı öne sürüldü.

SİNAN AKÇIL​'DAN DOLANDIRICILIK İTİRAFI 

Sinan Akçıl'ın, "Bilinmeyen bir şey söylemek istiyorum. Birkaç yıl önce şarkıcılar arasında da buna benzer bir durum yaşandı. Seçil Erzan kadar dolandırıcı birisi bizden de para almaya çalıştı" açıklaması sonrası Ponzi Mine ortaya çıktı.

Sanat dünyasında 35 milyonluk vurgun! Sinan Akçıl, Burcu Kıratlı, Semih Erden ve daha fazlası

 BURCU KIRATLI DAVA AÇMIŞTI 

Sanat dünyasının da dolandırıldığı iddiasında Ponzi Zinciri ile basketbolcu Semih Erden 1.7 milyon lira, Burcu Kıratlı yarım milyon, Tuzlaspor AŞ yöneticisi Rıdvan İlhanlı 3.5 milyon, Yeliz Tuğba Yasa ve iki kardeşi ise 3 milyon lira dolandıran Mine Özkan'ın 35 milyon TL'lik vurgun yaptığı öne sürüldü. Burcu Kıratlı, dolandırıldığını iddia ederek Özkan'ı dava etmişti. 10 yıl hapsi istenen davada Özkan'ın 'nitelikli dolandırıcılık' suçu kastı ile hareket ettiği sabit olmadığı için beraatına karar verildi.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...