Tgrt Haber

Şanlı kişi bahçıvanı oldu! Milyar dolarlık servetin yeni sahibi dünya gündeminde

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2023 14:45 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 14:46
Şanlı kişi bahçıvanı oldu! Milyar dolarlık servetin yeni sahibi dünya gündeminde

Fransız lüks moda devi Hermes’in 80 yaşındaki varisi Nicolas Puech, servetinin yarısını bahçıvanına bırakmayı planladığını açıkladı.

Fransız iş insanı Puech, 11.7 milyar dolarlık servetinin yarısını bahçıvanına bırakmayı planladığını açıkladı. 1837’de lüks Fransız moda evini kuran Thierry Hermès’in 5’inci nesil torunu Hermes’teki görevlerinden 2014 yılında istifa etti. Bu kararı gerçekleştirmek için harekette geçen Puech’in yakın zamanda bahçıvanını evlat edineceği ve kısa bir süre içinde servetinin yarısını ona aktaracağı belirtildi.

İŞLMLEMLERE BAŞLADI

Ünlü milyarderle uzun yıllardır çalışan 51 yaşındaki Fas asıllı bahçıvanının, aynı zamanda evin tüm işleriyle ilgilendiği, evli ve iki çocuk sahibi olduğu da öğrenildi. Puech, yakın zamanda avukatları aracılığıyla evlat edinme​ işlemlerini başlatacağı da konuşulanlar arasında. Bununla birlikte, Puech’un bahçivanının ve eşinin, İspanya ve Portekiz’de çeşitli mülkleri olduğu, yaklaşık 50 parça tarım arazisinin yanı sıra İsviçre’nin Montrö kentinde 4,5 milyon dolardan fazla değere sahip bir villaya sahip olduğu da belirtiliyor.

Şanlı kişi bahçıvanı oldu! Milyar dolarlık servetin yeni sahibi dünya gündeminde

DÜNYANIN EN ZENGİN ÜÇÜNCÜ AİLESİ

Nicolas Puech, Hermès’in hisselerinin yüzde 5,7’sine sahip. Puech şirketin en büyük kişisel hissesine sahip. Dünyanın en değerli 50 şirketi arasında yer alan Hermes, ailenin 6. kuşak üyelerinden CEO Axel Dumas tarafından yönetiliyor. Hermes ailesi ise 150 milyar doları aşkın servetleriyle bugün dünyanın en zengin üçüncü ailesi konumunda.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...