Tgrt Haber

Beyaz Orkide şarkısını başkasının sesiyle söylediği ortaya çıkan Banu Alkan’ın 5 yıl hapsi isteniyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
04 Kasım 2022 09:24 - Güncelleme : 04 Kasım 2022 09:58
Beyaz Orkide şarkısını başkasının sesiyle söylediği ortaya çıkan Banu Alkan’ın 5 yıl hapsi isteniyor!

Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından ‘Afrodit’ lakaplı Banu Alkan’ın bir dönem şarkıcılık yapma isteği başına dert açtı. Seslendirdiği 'Beyaz Orkide' isimli şarkının nakarat kısmındaki sesin Nicole Peachey’e ait olduğu ortaya çıkınca Alkan hakkında 'manevi veya mali haklara tecavüz' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Şarkıcı Nicelo Peachey (Nicole Rona), Banu Alkan​'ın yıllar önce çıkardığı Beyaz Orkide şarkısının kendi sesini izinsiz şekilde kullanıldığını ileri sürerek dava açtı. Bilirkişiden gelen rapora göre şarkının nakarat bölümünde sesin Banu Alkan'a ait olmadığı tespit edildi.

"MÜVEKKİLİME AİT SESİ İZİNSİZ OLARAK KULLANARAK KENDİ SESİYMİŞ GİBİ SESLENDİRMEKTE"

Nicelo Peachey (Nicole Rona), Banu Alkan'ın yıllar önce çıkardığı Beyaz Orkida şarkısının kendi sesini izinsiz şekilde kullanıldığını ileri sürerek dava açtı. Şarkıcı, avukatı aracılığıyla Fikri Sınai Haklar Soruşturma Bürosu'na verdiği dilekçede 9 yıl önce deneme ses okuması yaptığını belirtti. Ancak bu kaydın izni dışında üzerine okuma yapılarak Banu Alkan tarafından 'Beyaz Orkide' ismindeki şarkı ile piyasaya sürüldüğünü iddia etti. Peachey'in avukatı İlyas Geyik, savcılığa verdiği dilekçede, "Kamuoyunca 'Afrodit' lakabıyla, sinemada ise Banu Alkan ismiyle bilinen maruf sanatçı konserlerde, televizyon kanallarında ve özel gecelerde söylediği eserde nakarat ve özel okuma kısmı müvekkilime ait sesi izinsiz olarak kullanarak kendi sesiymiş gibi seslendirmekte ve playback yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Beyaz Orkide şarkısını başkasının sesiyle söylediği ortaya çıkan Banu Alkan’ın 5 yıl hapsi isteniyor!

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...