Tgrt Haber

Son dakika! Gülşen hakkında yeni karar: Ev hapsi kaldırıldı!

12 Eylül 2022 11:54 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 14:06

Son dakika haberi: Şarkıcı Gülşen hakkında yeni karar verildi. Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı.

Nisan ayında verdiği konser sırasında İmam Hatipliler için sarf ettiği sözler dolayısıyla tutuklanarak ceza evine gönderilen şarkıcı  Gülşen​'in 4 gün tutuklu kaldıktan sonra cezası ev  hapsine çevrilmişti. Gülşen’in avukatlarının itiraz etmesi sonucu ünlü şarkıcının ev hapsi kaldırıldı.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLMİŞTİ

Şarkıcı Gülşen 30 Nisan İstanbul’da verdiği konserinde “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde ifadeler kullanmıştı. Gülşen'in bu sözlerinin ardından İstanbul​ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, gözaltına alınan Gülşen ifadesi alınmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Gülşen 4 gün tutuklu kalmış, karara yapılan itiraz dilekçesinin kabul edilmesiyle cezası ev hapsine çevrilerek adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Gülşen’in ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Diğer taraftan İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan tensip zaptına göre, şüphelinin 'konutu terk etmeme’ şeklindeki adli kontrol şartının da devamına karar verildi.

EV HAPSİ KALDIRILDI ANCAK YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI BULUNUYOR

Bugün ise şüpheli Gülşen'in avukatının yeniden itirazı üzerine ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılması, İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Verilen kararda ayrıca, şüphelinin yurt dışına çıkış yasağı ile her perşembe günü imza atma şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmedildi. Şüpheli Gülşen’in yargılanmasına ise İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 21 Ekim saat 09.00'da başlanacak.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...