Tgrt Haber

Son dakika | Sosyal medya fenomeni çift Neslim Güngen ve İnanç Güngen gözaltına alındı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Temmuz 2024 09:16 - Güncelleme : 09 Temmuz 2024 11:55

Son dakika haberi: Sosyal medya fenomenleri Neslim Güngen ve İnanç Güngen düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Gözaltına alınan ikili emniyette ifade verdi. Bakan Yerlikaya ise fenomen çiftin gözaltına alınma anlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Son dakika haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı​ tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığın değerlerini aklama, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik operasyon​ düzenledi. Bu sabah düzenlenen İstanbul merkezli 25 ilde eş zamanlı operasyonda, 134 adrese yapılan baskın yapıldı. 

Fenomenler Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlılar hakkında başlatılan tahkikat işlemleri devam ediyor.

KARA PARA AKLAMA, SAHTE EVRAK, TAKSİRLE YARALAMAYA SEBEP OLMA 

Bakan Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda “Neslihan ve İnanç Güngen adlı şüphelilerin, sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek, vasıfları uygun olmayan kişilerin işyeri açmalarına aracılık ettikleri, sahte CE belgeleri düzenleyerek, herhangi bir UTS kaydı olmayan ve yönetmeliklere aykırı olarak ürettikleri cihazlarla ülke genelinde toplam 44 ayrı ‘Taksirle Yaralama’ suçuna sebep oldukları, açık kaynaklarda benzer içerikli 746 ayrı şikayetin yer aldığı dolandırıcılık suçundan elde edilen suç​ gelirini, diğer bayilerle yapılan anlaşmalar esnasında muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya çalıştıkları tespit edildi” ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya paylaşımında, operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre, çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, belgeleri sahte olan medikal cihaz ve çok miktarda nakit paraya el konulduğunu kaydetti.

Son dakika | Sosyal medya fenomeni çift Neslim Güngen ve İnanç Güngen gözaltına alındı - 1. Resim

NESLİM GÜNGEN KİMDİR?

Neslim Güngen, 1986 yılında doğdu. Babası Gümüşhaneli, annesi Çankırılı olan Neslim Güngen, 13 yaşında ilk defa kuaför ve güzellik sektörüne atıldı. 19 yaşında iken ilk anneliğini yaşayan Güngen, 22 yaşında 5 yıllık yurt dışı eğitimlerine katıldı. Güngen, 2007 yılından itibaren sosyal medya platformlarındaki makyaj ve güzellik videoları ile tanınıyor.

Son dakika | Sosyal medya fenomeni çift Neslim Güngen ve İnanç Güngen gözaltına alındı - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...