Tgrt Haber

Süper Kupa Finali'nde Norm Ender 100. yıl marşıyla sahne alacak

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 17:43 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 17:44
Süper Kupa Finali'nde Norm Ender 100. yıl marşıyla sahne alacak

Suudi Arabistan’da düzenlenecek Süper Kupa finalinde Türkiye Futbol Federasyonu, hazırlıklara başladı. Sahne alacak sanatçılar arasında cumhuriyetimizin 100. yılına özel marş besteleyen Norm Ender de yer aldı.

29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad​'da oynanacak Süper Kupa finali için hazırlıklar dur durak demeden devam ediyor. Rap şarkıcısı Norm Ender, Süper Kupa Finali’nden önce İstiklal Marşı’nı ve 100. Yıl Marşı’nı okuyacak.

SÜPER KUPA FİNALİNDE NORM ENDER RÜZGARI 

Rap dünyasının önemli isimlerinden Norm Ender, cumhuriyetimizin 100. yılına özel "Parla" marşını bestelemiş ve bu marş büyük bir ses getirmişti. Suudi Arabistan'da düzenlenecek Süper Kupa Finali'nde Norm Ender, 100. yıl marşı Parla'yla sahne alacak ve final coşkusuna renk katacak.

Süper Kupa Finali'nde Norm Ender 100. yıl marşıyla sahne alacak

NORM ENDER KİMDİR?

25 Mart 1985 İzmir doğumlu Norm Ender, babasının, bir süre plakçılık yaptıktan sonra işyerinin kapanması ve dükkandaki plakların eve gelmesi sonucu plak ve kasetlerin içinde büyüdü. 10 yaşında iken Cartel müzik grubu sayesinde rap müzik ile tanıştı. Müzik yeteneğini fark eden öğretmenlerinin teşviki ile org çalmaya başladı. Lise birinci sınıfta iken okulu bıraktı; lise eğitimini daha sonra açık liseye devam ederek tamamladı. 

İlk profesyonel rap şarkısını 2001 yılında çıkardı. Üniversitede medya ve iletişim öğrenimine başladı; daha çok stüdyo kaydı yapmak için çalıştı; söz ve müzik yazan, bunları kendi kendine kaydeden bir müzisyen olarak kendini yetiştirdi. Şarkılarını Youtube üzerinde paylaştı ve büyük ilgi gördü.2019'da Mekanın Sahibi adındaki diss parçasını çıkardı. Ezhel, Ben Fero ve Khontkar gibi rap müzisyenlerine diss attığı Mekanın Sahibi, YouTube’da 200 milyona yaklaşan bir izlenme elde ederek Türkiye'de 2019 yılının en çok dinlenen rap müzikleri arasında yer aldı. Rapçi peş peşe Deli, Kaktüs, Sus Artık, İhtiyacım Yok gibi şarkıları sevenleriyle buluşturdu. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...