Tgrt Haber

Tamer Karadağlı'nın görevi tartışmaları da beraberinde getirdi ilk açıklama geldi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
12 Ağustos 2023 09:50 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 11:19
Tamer Karadağlı'nın görevi tartışmaları da beraberinde getirdi ilk açıklama geldi

Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilmesinin ardından başlayan tartışmalar büyüyor. Karadağlı, konuya ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre tiyatro ve sinema oyuncusuTamer Karadağlı​, Devlet Tiyatroları​ Genel Müdürü oldu. Tamer Karadağlı, yeni görevinin ardından sosyal medya gündemine oturdu. Ünlü oyuncuyu tebrik edenler kadar eleştirenler de oldu. Ana muhalefet partisi CHP​, atmaya 'iktidar yanlısı' vurgusuyla tepki gösterdi. 

Yeni göreviyle ilgili ne diyeceği merak konusu olan Karadağlı, şunları söyledi:

"Şu anda bir şey konuşamıyorum. Artık Tamer Karadağlı olarak değil kurumu temsil ettiğim için bir şey söylemem doğru değil. Daha çok yeni. Biraz zaman geçsin gerekli açıklamaları yapacağım. Şu an kurum ön planda.''

Tamer Karadağlı'nın görevi tartışmaları da beraberinde getirdi ilk açıklama geldi

HEM DESTEK HEM ELEŞTİRİ

Tamer Karadağlı'nın yeni görevinin ardından başarılar dileyenler olduğu gibi eleştirenler de oldu. Oyuncu Pınar Altuğ, arkadaşına ilk tebrikte bulunan isimlerden biri oldu. Pınar Altuğ arkadaşıyla pozunu paylaşıp "Yeni görevinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Usta oyuncu Erdal Özyağcılar da "Hayırlı uğurlu olsun. Tamer Karadağlı tiyatrocu, yıllardır bu işi yapan bir isim. Onu o göreve uygun görmüşler." diyerek Karadağlı'ya tebriğini iletti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Nefise Karatay, Tamer Karadağlı ile bir karesini paylaşarak "Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevini yürekten kutluyorum! Her işinde olduğu gibi bu işinde de en iyisini yapacağına eminim.Yolun açık olsun! Daha nice başarılara Tamerciğim" notunu ekledi.

Tamer Karadağlı'nın görevi tartışmaları da beraberinde getirdi ilk açıklama geldi

''23 YILDIR OYNADIĞI OYUN 2''

Nefise Karatay’ın mesajının altına ” Hangi işler onlar!”, “Hangi başarı?”, “23 yıldır oynadığı tiyatro oyunu sayısı 2…", "Mezun olduğu yıldan bu yana oynadığı tiyatro oyunu sayısı 7…." tepkileri geldi.

Tamer Karadağlı’nın, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanmasına tepki gösteren Berna Laçin ise Devlet Tiyatroları’na kurumun içinden, mesleği tiyatro sanatı olan isimlerin atanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Devlet Tiyatroları çok özel ve çok büyük bir kurumdur. Tiyatronun kendi bünyesinden, tiyatroya hizmet etmiş, mesleği tiyatro sanatı olan hatta en doğrusu DT kadrosundakilerin kendi seçtiği biri kurumu yönetmeli. Bu noktada DT sanatçılarına sözü bırakmalı. Bu şartlarda onların da ses çıkarabilmesi cesaret ister ama bugün değilse ne zaman!"

''ÖNEMLİ İZLER BIRAKACAK''

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu da atama kararının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Bakanlığımıza Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü olarak atanan yol arkadaşım, kardeşim Selim Terzi'yi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanan Tamer Karadağlı'yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki tiyatro sahnesinde önemli izler bırakacak ve kültürel mirasımıza değer katacaktır.''

Tamer Karadağlı'nın görevi tartışmaları da beraberinde getirdi ilk açıklama geldi

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
James 14 Ağustos 2023 21:24

Hayırlı olsun inşallah

Namık13 Ağustos 2023 19:06

Çekemeyenler antene baksın

Kadir13 Ağustos 2023 16:44

Hayirli ugurlu olsun tamer bey devlet adamidir cekemeyenler catlasin batlasin herkez hadsini bilecek

Neco13 Ağustos 2023 14:37

Nefise Karatay eleştirmiş:) gerçek olamaz sen kimsin !

Yıldırım atmaca 13 Ağustos 2023 13:13

Hayırlı olsun

Serap 12 Ağustos 2023 22:42

Hayırlı olsun inşallah

Tuncay12 Ağustos 2023 17:56

Tamer beyi tebrik ederim layık olduğu yere geldi başarılar diliyorum

Recep GÜRBÜZ 12 Ağustos 2023 13:03

Bazı makamların çalışana degil, adam a ihtiyacı vardır. Adam gibi adamsın Tamer karadağlı. Başarılar.

Nuhuta12 Ağustos 2023 11:34

Tamer Karadağlı'yı kutluyorum.Çok yerinde bir atama.Çekemeyen ler çatlasın dursun.

BARIŞ YİĞİT12 Ağustos 2023 10:45

Hayırlı olsun ben ankara keçiörende oturuyorum.

Sonraki Haber Yükleniyor...