Tgrt Haber

Tarihçi İlber Ortaylı’dan tarihi dizilere gönderme: “Yüzüklerin efendisi gibi olmaz”

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2022 10:15 - Güncelleme : 07 Kasım 2022 10:55
Tarihçi İlber Ortaylı’dan tarihi dizilere gönderme: “Yüzüklerin efendisi gibi olmaz”

Tarih alanında yaşayan deha olarak tanınan, sempatik tavırlarıyla geniş bir hayran kitlesi olan ünlü Tarihçi İlber Ortaylı önceki gün dostlarıyla yürüyüşe çıktığı Nişantaşı'nda objektiflere yansıdı. Ortaylı, röportaj almak isteyen muhabirlerle ayaküstü sohbet etti. Tarihi dizilere de eleştiride bulunan sevilen Tarihçi, “Yüzüklerin Efendisi gibi tarih dizisi olmaz” dedi.

Ekranların sevilen yüzü İlber Ortaylı​, engin bilgileri ve kendine has tavırlarıyla herkes tarafından ilgi görüyor. Önceki gün Nişantaşı’nda gezintiye çıkan Ortaylı, objektiflere takılınca muhabirlerle küçük bir sohbet gerçekleştirdi. Tarihi dizilerle ilgili değerlendirme yapan ünlü Tarihçi, uzun dizi sürelerinin izleyiciyi yorduğunu ve bıktırdığını belirtti.

 “YÜZÜKLERİN EFENDİSİ GİBİ UZATMAK OLMAZ”

Nişantaşı’nda röportaj veren Ortaylı, tarihi dizilerle ilgili soruların üzerine, "Şu sıralar pek tarihi dizi yok. Fazla uzuyor kısa kısa yapılır öyle şeyler. Yani tarihi diziyi öyle Yüzüklerin Efendisi gibi uzatmak olmaz. Kısa kısa yapacaksın ki ben onlara tarihe yüzde yüz sadık kalın demiyorum öyle bir filmci olmaz çünkü kısa ve öz yapacaksın, insanları bıktırmayacaksın" eleştirisinde bulundu.

Tarihçi İlber Ortaylı’dan tarihi dizilere gönderme: “Yüzüklerin efendisi gibi olmaz”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...