Tgrt Haber

Tarkan konseri öncesi çöken platformda inceleme yapıldı: 1 yaralı bulunuyor

08 Eylül 2022 09:14 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 09:52
Tarkan konseri öncesi çöken platformda inceleme yapıldı: 1 yaralı bulunuyor

İzmir’in Konak Cumhuriyet Meydanı Kordonboyu’nda 9 eylülde gerçekleşmesi planlanan Tarkan konseri öncesi kurulan sahnedeki dev platform, dün büyük bir gürültüyle çöktü. Dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen sebeple çöken platform için adrese polis ekipleri ve sağlık görevlileri sevk edilerek gece boyunca incelemeler gerçekleştirildi.

İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü için konser​ vermesi planlanan Tarkan’ın sahne alacağı platform​ çöktü. Facianın eşiğinden dönülen olayın arkasından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, 1 kişinin hafif yaralandığı öğrenildi. Gün içinde yapılacak son incelemelerin tamamlanmasının ardından platform enkazını kaldırmak için çalışmaların başlatılması bekleniyor.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

Platformu kuran ekip, bölgeye getirilen merdivenli itfaiye aracı vasıtasıyla platformun üzerine çıkarak incelemelerde bulundu. Gece boyu değerlendirme yapan ekipler vinçler aracığıyla çöken enkazın sabitlenmesi kararını alırken, platform arkasında bulunan 3 dev jeneratör ise çalışma alanını genişletmek ve güvenlik amacıyla bölgeden kaldırıldı. Sabah saatlerinde bölgeden ayrılan yetkililer, gün içerisinde yapılacak son incelemelerin ardından enkazın bulunduğu yerden kaldırılması için çalışmaları başlatacak.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...