Tgrt Haber

Taylor Swift’ın başı ‘karbon’ ile dertte, uçuşları tartışma nedeni oldu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: New York Times
13 Aralık 2022 10:32 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 10:42
Taylor Swift’ın başı ‘karbon’ ile dertte, uçuşları tartışma nedeni oldu

Albümleri milyonlar satan ABD’li pop yıldızı Taylor Swift’in çevrecilerle başı dertte. Sanatçının jetini ne sıklıkta kullandığı ve atmosfere ne kadar karbon saldığına dair veriler tartışmaya neden oldu. 

Pazarlama firması Yard tarafından yürütülen bir araştırmaya göre Taylor Swift​, “En Kötü Özel Jet Co2 Emisyonlarına Sahip Ünlüler”’ listesinin başına yerleşti. Çalışma, şarkıcının ocaktan temmuza kadar olan zaman dilimini kapsayan toplam 170 uçuş gerçekleştirdiğini ve havada 22 bin 923 dakika, toplam 15.9 gün biriktirdiği sonucuna vardı.

UÇUŞ EMİSYONLARI 8 BİN 294 TON 

Taylor Swift’in yıl boyunca toplam uçuş emisyonları 8 bin 294 ton olarak ölçüldü. Bu rakam bir kişinin toplam yıllık uçuş emisyonundan 1185 kat daha fazla. Grammy ödüllü şarkıcının sözcüsü ise “Taylor Swift’ jetini başka kişilere de ödünç verdiği için  bu yolculukları ona atfetmek doğru olmayacaktır” dedi.

Kaynak: New York Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...