Tgrt Haber

Turan Özdemir’in kızından şaşırtan iddia! 'Dava açacağız'

17 Şubat 2022 14:41 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 14:46
Turan Özdemir’in kızından şaşırtan iddia! 'Dava açacağız'

Son filminin galasını göremeden hayatını kaybeden merhum sanatçı Turan Özdemir’in avukat kızı Ezgi Özdemir ortaya şaşırtan bir iddia attı. Özdemir, “İsmetse Olur” filminin galasında babasının film ekibine yazdığı iddiasıyla okunan mektubun, uydurma bir mektup olduğunu açıkladı. Filmin reklamı için böyle bir mektup uydurulduğunu savunan Özdemir, Yönetmene ve filmin yapımcısına dava açmaya hazırlandıklarını belirtti.

“Dondurmam Gaymak” filminde canlandırdığı “Ali Usta” karakteri ile hafızalara kazınan tiyatro ve sinema sanatçısı Turan Özdemir, 2018 yılında hayatını kaybetmişti. Sanatçının hayattayken rol aldığı ve çekimleri 2016 yılında yapılan “İsmetse Olur” filmi, 11 Şubat’ta vizyona girdi. Filmin İzmir’de yapılan galasında Turan Özdemir’in hayattayken film ekibi için yazdığı iddia edilen bir mektup okundu.

Merhum sanatçı mektupta “Bir tiyatrocuya yapacağınız en büyük iyilik, onu unutmamaktır. Kendimce düzgün bir hayat sürdüm ama eski enerjim de kalmadı. Kalbim artık yeter demeye başladı. Kendimi hasta hissediyorum. Farz edin ki aranızda değilim ama ben her yerdeyim. Hepinizden tek bir isteğim var. Sakın beni unutmayın" ifadelerine yer verdiği dile getirildi.

“MEKTUPTAKİ EL YAZISI BABAMIN DEĞİL”

Turan Özdemir’in kızı Ezgi Özdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada bahse konu mektubun tamamen uydurma olduğunu ileri sürdü. Mektuptaki el yazısının babasının el yazısı olmadığını söyleyen Ezgi Özdemir, ayrıca babasının medyada yer aldığı gibi kalp krizinden değil, menenjit sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi. Mektubun filmin reklamı için uydurulduğunu savunan Ezgi Özdemir, olayla ilgili hem yönetmen hem de yapımcı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve tazminat davası açacaklarını ifade etti.

Turan Özdemir’in kızından şaşırtan iddia! 'Dava açacağız'

“YÖNETMENE VE FİLM EKİBİNE DAVA AÇACAĞIZ”

Filmin yönetmenine ulaşamadıklarını dile getiren Ezgi Özdemir, şunları söyledi:

“Yapım şirketini ağabeyim aradı ancak herhangi bir yetkiliye ulaşamadık. Yönetmenin telefon numarasını bulduk kendisi cevap vermedi. Kendisine sosyal medya üzerinden ulaştım. Sadece dedim ki; ‘Bu mektubun, yanlışlıkla yayınlandığını ve ailesinden özür dilediğinizi bildirin biz başka bir şey istemiyoruz.’ Ancak yönetmen hiçbir şekilde telefonlarımıza çıkmadı. Özel belgede sahtecilik oluşturacak nitelikte bir mektup yayınlanmış durumda. Bunu da kendilerine ilettik bunun suç oluşturduğunu söyledik. Babamın sanatçı kişiliğini zedeleyecek şekilde ailesinin manevi değerlerini zedeleyecek şekilde, kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu ve tazminat doğuracağı yönünde bilgi verdik. Yönetmen bize sosyal medya üzerinden cevap vermeyi tercih etti. Katıldığı programda yalanı sürdürmeye devam etti. Bizi şu şekilde suçladı, ‘Oğlu yapım şirketini arıyor, kızı sosyal medya üzerinden bize ulaşıyor. Bir dava açacaklarsa açsınlar. Biz kimsenin tarlasını, malını mülkünü mü aldık. Bu sadece bir mektup’ gibi ifadeler kullandı. Sanki mektup uydurulabilirmiş bu mektup kullanılabilirmiş gibi bir hava oluşturuyor kendisi. Bizim de buna ortak olmamız gerektiği gibi bir izlenim oluşturuyor.”

Ezgi Özdemir, yapım şirketi ve yönetmenin aleyhinde suç duyurusunda bulunacaklarını ve manevi tazminat davası açacaklarını sözlerine ekledi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...