Tgrt Haber

Türk sinemasının acı günü! Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 00:46 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 17:07

Adını Korkusuz Korkak filmiyle hafızalara kazıtan Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sert mizacıyla Yeşilçam​ filmlerinin vazgeçilmez 'kötü adamları' arasında yer alan oyuncu​ Hikmet Taşdemir, Kemal Sunal​'ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki Gaddar Kerim rolüyle hafızalara kazınmıştı. Canlandırdığı kötü karakterle Türk sinemasına damga vuran usta oyuncu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türk sinemasının acı günü! Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti

PARMAĞINI KAYBEDİNCE HAYATI DEĞİŞTİ

Bir elektrik fabrikasının motor kısmında çalışırken parmağını preste kaybeden ustan oyuncunun eli devamlı cebindeydi. 

Yılmaz Güney bir gün Hikmet Taşdemir’e bakarak 'elini cebinden çıkartsana' demiş. Parmaklarının olmadığını anlayınca da kendisine ‘Parmaksız kabadayı rolü’ verilince hayatı değişmiş.

Türk sinemasının acı günü! Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti

HİKMET TAŞDEMİR KİMDİR?

Sinema ve dizi oyuncusu. 2 Şubat 1942, Erzurum doğumlu. Genç yaşta bazı tiyatro topluluklarında çalıştı. Tavsiye edilmesine rağmen sahne ismi kullanmayan ender sinema sanatçılarından biridir. Sinemaya ilk olarak 197 1 yılında çekilen Baba filmi ile adım attı. Birçok filmde yardımcı rollerde oynadı.

Türk sinemasının acı günü! Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti

Başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki Gaddar Kerim, Umudumuz Şaban filmindeki Mardinli Arif karakterleri ve Tatar Ramazan filmindeki Cıbıl Halil hafızalarda yer etti. Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynadı. 40 yılı aşkın senedir eşiyle Silivri'de yaşıyordu.

Türk sinemasının acı günü! Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti

Yeşilçam'da oynadığı "kabadayı" karakterleriyle hatırlanan oyuncu Hikmet Taşdemir, "Yılmaz Güney başta olmak üzere Türkan Şoray'ı, Cüneyt Arkın'ı, Kartal Tibet’i ve bütün oyuncuları seviyorum. Bu iş sevilmeden yapılmaz ki." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aziz 27 Ocak 2024 08:15

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah yiğit insan 25 Ocak 2024 22:44

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah yiğit insan

Sonraki Haber Yükleniyor...