Tgrt Haber

Ünlü yönetmen Türker İnanoğlu'nun hayatını kaybettiği iddiasına damadı Cüneyt Özdemir'den sert cevap

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber.com
02 Nisan 2024 18:13 - Güncelleme : 02 Nisan 2024 21:22
Ünlü yönetmen Türker İnanoğlu'nun hayatını kaybettiği iddiasına damadı Cüneyt Özdemir'den sert cevap

Yeşilçam'ın çınarı olarak bilinen Türk film yönetmeni, film ve televizyon yapımcısı Türker İnanoğlu'nun hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Damadı Cüneyt Özdemir, "Kendisi hayatta, yaşıyor. Lütfen aile bireyleri dışındaki haberlere itibar etmeyiniz" dedi

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Ünlü yapımcı​ ve yönetmen Türker İnanoğlu​'nun hayatını kaybettiği iddiasına damadı gazeteci Cüneyt Özdemir'den yalanlama geldi. İnanoğlu'nun hastanede olduğunu söyleyen Özdemir, "Aile büyüğümüz Türker İnanoğlu’nu hastaneye kaldırdık. Kendisi hayatta, yaşıyor. Lütfen aile bireyleri dışındaki haberlere itibar etmeyiniz. Sağlık durumu ile ilgili bilgilendirmeyi düzenli olarak yapacağım" dedi. 

YEŞİLÇAM​'IN USTA İSMİ TÜRKER İNANOĞLU 

İnanoğlu'nun  6 Ekim 1960'ta kurduğuşirket bugün hala faaliyetini sürdüren en eski ve en uzun ömürlü film şirketidir. Yeşilçam filmlerinin hemen hemen hepsinde emeği olan İnanoğlu, oyuncu Filiz Akın ile ayrıldıktan sonra usta oyuncusu Gülşen Bubikoğlu ile evlendi. 

1985 yılında Ulusal Radyo Televizyon Anonim Şirketi unvanıyla bir televizyon stüdyosunu kurdu ve çok sayıda televizyon yapımına imzasını attı. 1994 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından birini kuran İnanoğlu, 36. Altın Portakal Film Festivali - Yaşam Boyu Onur Ödülü, 22. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali - Yaşam Boyu Onur Ödülü, 21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri - Sinema Onur Ödülü ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün sahibi oldu. 

Yeşilçam'ın ünlü yönetmeni Türker İnanoğlu hayatını kaybetti - 1. Resim

Yeşilçam'ın ünlü yönetmeni Türker İnanoğlu hayatını kaybetti - 2. Resim

Kaynak: TGRT Haber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...