Tgrt Haber

Vegan beslenme sonu oldu! Sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova açlıktan öldü…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
01 Ağustos 2023 09:55 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 10:25
Vegan beslenme sonu oldu! Sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova açlıktan öldü…

Vegan yaşamı destekleyen sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova’nın Güneydoğu Asya gezisinde sadece egzotik meyvelerle beslenmesi sonu oldu. Ünlü fenomen açlıktan hayatını kaybetti.

Güneydoğu Asya seyahatinde sadece egzotik meyve diyetiyle beslenmesi sonucu açlıktan ölen sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova, gündeme bomba gibi düştü. Ailesi, Samsonova'nın 21 Temmuz'da açlıktan yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Vegan beslenme sonu oldu! Sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova açlıktan öldü…

BİNLERCE İNSANI VEGAN​ BESLENMEYE İKNA ETMİŞTİ

Sosyal medya platformlarında vegan beslenmeyi savunarak binlerce insanı bu beslenme şekline ikna eden ve milyonlarca izleyiciye ulaşan Zhanna D'Art olarak da tanınan sosyal medya fenomeni Güneydoğu Asya turu sırasında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Bir arkadaşının yaptığı açıklamada Samsonova'nın Sri Lanka gezisindeyken oldukça bitkin göründüğünü, tedavi görmesi için evine gönderildiğini ancak kendisinin tekrar geldiğini söyledi.

Arkadaşı, "Onun üst katında oturuyordum ve her gün sabahları onun cansız bedenini bulmaktan korkuyordum. Onu tedavi olmaya ikna ettim ama başaramadı" ifadesini kullandı.

Pişirilmeyen otla yapılan yemeklere ağırlık verdiği belirtilen Samsonova'nın son dört yıldır tamamen çiğ vegan bir diyet uyguladığı ve sadece ayçiçeği çekirdeği filizleri ve meyve ile beslendiği öne sürülüyor.

Samsonova'nın annesi kızının ölümünü kolera benzeri bir enfeksiyonla ilişkilendirse de otopsi raporunun henüz açıklanmadı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...