Tgrt Haber

Vergi kaçırdığını kabul eden Shakira, 2,9 milyon euro ceza ödemeyi kabul etti

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Kasım 2023 16:00 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 16:09
Vergi kaçırdığını kabul eden Shakira, 2,9 milyon euro ceza ödemeyi kabul etti

İspanya'da vergi kaçırma iddiasıyla açılan davada suçlamaları kabul ederek anlaşmaya varan Shakira, 2,9 milyon euro ceza ödemeyi kabul etti.

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira’nın hakkında çıkan vergi kaçırma​ iddiası sonuca bağlandı. İspanya​'da hakkında vergi kaçırma iddiasıyla 8 yıl 2 ay hapis cezası istenen Shakira​, tüm suçlamaları kabul ederek 2,9 milyon euro ödeyecek.

SHAKIRA, 2,9 MİLYON EUROLUK CEZA ÖDEMEYİ KABUL ETTİ 

Shakira hakkında uzun süredir devam eden dava, bugün kalabalık basın grubuyla yapıldı. Mahkeme kaynaklarından edinilen bilgilerde, şarkıcının İspanya'da yaşadığı dönemle bağlantılı olarak, 2012 ile 2014 yılları arasında 6 farklı suçla Maliyeden 14,5 milyon euro vergi kaçırmakla suçlandığı tespit edildi. Suçlamaları kabul eden Shakira,  2,9 milyon euroluk bir cezayı da ödemeyi kabul ederek, anlaştığı bildirildi.

Vergi kaçırdığını kabul eden Shakira, 2,9 milyon euro ceza ödemeyi kabul etti

SHAKIRA HAKKINDA 8 YIL 2 AY HAPİS CEZASI TALEP EDİLİYORDU 

117 kişinin tanık olarak yazıldığı davanın 12 duruşma olarak sürmesi öngörülüyordu. Eski Barcelonalı futbolcu Gerard Pique ile birlikte olduğu dönemde Barselona'da yaşayan Shakira, ülke yasalarına göre 183 günden fazla burada ikamet ettiği için vergi mükellefi olmuştu. Savcılık, Shakira'yı, İspanya'da vergi ödemekten kaçınmak için gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesinden gizleyerek, İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg merkezli bir şirket ağına aktarmakla suçlamıştı. 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...