Tgrt Haber

Dünyanın gündemine oturan aktörün yönetmeni öldürdüğü set kazasında anlaşma: Aileye para teklif edildi!

01 Şubat 2023 10:20 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 11:32
Dünyanın gündemine oturan aktörün yönetmeni öldürdüğü set kazasında anlaşma: Aileye para teklif edildi!

Rust adlı film setindeki bir sahne provasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurarak ölümüne neden olan ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin, kasıtsız adam öldürmekten suçlandı. Ancak aktör Alec Baldwin, ölen yönetmen Hutchins'in ailesiyle kamuoyuna açıklanmayan bir meblağ üzerinde anlaşmaya vardı.

ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin, 2021’de yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins​'i vurarak ölümüne neden olduğu set kazası nedeniyle “kasıtsız adam öldürmek”ten resmen suçlandı. Ayrıca setteki silah ve mühimmattan sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed’in de “kasıtsız adam öldürmek”ten suçlandığı aktarıldı. Baldwin ve Gutierrez-Reed, suçlu bulunmaları halinde 18 aya kadar hapis ve 5 bin dolar para cezasına çarptırılabilirler.

HUTCHİNS’İN AİLESİ İLE ANLAŞMA YOLUNA GİDİLDİ

Ekim 2022'de Hutchins'in eşi Matthew Hutchins'in haklarında açtığı davanın ardından Baldwin ve filmin yapım şirketi, Hutchins'in ailesiyle kamuoyuna açıklanmayan bir meblağ üzerinde anlaşmaya varmıştı. Dünyanın gündemine oturan set kazasının ardından Rust filminin yapımına Matthew Hutchins'in yapımcı olarak katılmasıyla bu yıl devam etmesi planlanıyordu.

Dünyanın gündemine oturan aktörün yönetmeni öldürdüğü set kazasında anlaşma: Aileye para teklif edildi!

SİLAHTA GERÇEK MERMİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Setteki ölümlü kazadan sonra ifade veren Baldwin, silahı kendisine yardımcı yönetmen Halls'un verdiğini ve silahın "güvenli" olduğunu söylediğini belirtmişti. Yardımcı yönetmen Halls ise ifadesinde silahın içinde "gerçek mermi" olduğunu bilmediğini söylemişti. Böylelikle Baldwin'in elindeki silahta gerçek mermi olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...