Tgrt Haber

Fuat Uğur: FETÖ'cüler duruşmaya tek tip kıyafetle getirilmeli!

01 Haziran 2017 14:31
Fuat Uğur: FETÖ'cüler duruşmaya tek tip kıyafetle getirilmeli!

Cem Küçük ve Fuat Uğur, FETÖ'cü generallerinde aralarında bulunduğu 221 sanıklı Genelkurmay Karargahı Çatı Davası Medya Kritik programında ele alındı.

Sincan ve Silivri'de AK Partili milletvekillerinin bir kısmı ve şehit yakınları ile birlikte davaları izlemek için orada bulunduklarını belirten Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, ''Yine de şaşalı bir görüntü değildi. Daha kalabalık olması gerekiyor ve o soytarıların gereken mesajı almaları gerekiyordu. Bunu da söylemeden geçmek istemiyorum. Bu soytarılar neden mahkemeye grand tuvalet geliyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Tek tip kıyafet getirilsin. Sisi denen hain, Mursi'yi turuncu kıyafetle duruşmalara getirdiğinde batıdan hiç bir ses çıkmamıştı. Aynı şeyin onlara da yapılması gerekirdi'' diye sitemde bulundu.

Bağımsız oturumların yapılması gerektiğini savunan Gazeteci yazar Cem Küçük, ''Bütün dünyanın bu duruşmaları izlediğini biliyorlar. Mahkeme salonunda en ufak hukuka aykırılık görseler örneğin, saçını çekseler, yan baksan, mahkeme başkanı biraz sesini yükseltse Türkiye'de hukuk ve demokrasi yok diye hemen batıya ulaştırırlar. Mahkeme de bire bir konuşmak isteyen FETÖ'cüler var. Haliyle orada arkadaşlarını satamıyorlar. Bunları bire bir konuşturacaksın. Mesela Gökhan Sönmezateş  diyor ki; 'Ben bire bir de herşeyi anlatırım. Kim FETÖ'cü, kim değil. Darbe gecesi ne oldu? Bunları anlatırım ama bağımsız oturum istiyorum. Çünkü burada arkadaşlarım var. Beraber görev yaptığım insanlar var bu hoş olmaz' açıklamasını yapıyor ve mahkeme başkanı da bunu reddetti. Niye reddiyorsun ki kabul etsene adam anlatsın birebir hepsini'' diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...