Tgrt Haber

Fuat Uğur: YÖK’te FETÖ yapılanmasını koruyan bir yapı var

08 Şubat 2017 13:21
Fuat Uğur: YÖK’te FETÖ yapılanmasını koruyan bir yapı var

Son yayınlanan ve kamudan 4 bin 464 kişinin uzaklaştırıldığı kanun hükmündeki kararname Medya Kritik Programı’nda masaya yatırıldı.Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, “YÖK’te FETÖ yapılanmasını koruyan bir yapı var. Devlet acil olarak YÖK ve ÖSYM’ye el atmalı” dedi.

Gazeteci Yazar Cem Küçük, üniversitelerdeki FETÖ yapılanmasının temizlenemediğini söyledi. En az 28 bin öğretim üyesinin FETÖ ile bağlantılı olduğunu belirten Cem Küçük, “15 Temmuz şehitlerine şehit demeyen Nurşen Mazıcı, Behlül Özkan gibi isimler hala üniversitede görev yaparken, hiçbir FETÖ ya da PKK bağlantısı olmayan akademisyenlerin kamudan uzaklaştırılması adaletsizliktir” dedi. Küçük, 165 bin akademisyenin bulunduğu yerde sadece 3 bin kişinin FETÖ ile bağlantısının olmasının beklenemeyeceğini belirtti.


Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur ise, YÖK ve ÖSYM’ye dikkat çekti. Kamudan uzaklaştırmalar yapılırken özellikle akademik dünyada adaletsizlikler yapıldığını söyledi. Fuat Uğur, “YÖK’te enteresan bir yapı var. Bu yapı YÖK’teki FETÖ yapılanmasını koruyor. Devlet buna acilen el atmalı. Uyarıyorum bu yapıya çok dikkat edilmeli” diye konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...