Tgrt Haber

Hakan Dinçkol kimdir, nereli? Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın Atatürk’ü Hakan Dinçkol hayatı

03 Mart 2022 12:17 - Güncelleme : 03 Mart 2022 14:12
Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinde Atatürk karakteri dikkat çekti.

Pera Palas’ta Gece Yarısı Netflix’te yayınlandı. Hazal Kaya, Selahattin Paşalı ve Tansu Biçer’in başrollerinde yer aldığı dizide Atatürk sahnesi dikkat çekti. Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir komployu engellemeye çalışan Esra’nın yolculuğunu ele alan dizi yayınlanmasının ardından ''Pera Palas’ta Gece Yarısı Atatürk’ü kim oynuyor? Hakan Dinçkol kimdir?'' soruları gündeme geldi.

Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinde Atatürk karakteri dikkat çekti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatta olduğu dönemlerde geçen Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisi Netflix’te yayınlandı. Charles King'in Midnight at the Pera Palas kitabından uyarlanırken senaryosunda Elif Usman üstlendi. 1919 yıllarında geçen ve Atatürk’e düzenlenecek siyasi komployu önlemeye yönelik olayların geçtiği dizide en merak edilen detay Atatürk rolünü kimin oynadığı oldu. İşte Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın Atatürk’ü Hakan Dinçkol hakkında bilmeniz gerekenler…

HAKAN DİNÇKOL KİMDİR?

Hakan Dinçkol 20 Aralık 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Yugoslav göçmeni olan Hakan Dinçkol, oyunculuk eğitimine üniversite yıllarında tiyatro oyunlarıyla başladı. Oyunculuğu başlamadan önce 10 yıl yöneticilik yaptı. Oyunculuk kariyerine 2015 yılında Asla Vazgeçmem dizisi ile başladı. Savaşçı isimli televizyon dizisi ile tanınan Hakan Dinçkol Astsubay Başçavuş Turan Hüseyinoğlu karakterini oynadı. 2020 yılında İlker Kaleli’nin başrolünde yer aldığı Öğretmen dizisinde beden öğretmenini oynadı. Hakan Dinçkol Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinde Atatürk rolünü canlandırıyor.

Hakan Dinçkol kimdir, nereli? Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın Atatürk’ü Hakan Dinçkol hayatı

PERA PALAS’TA GECE YARISI ATATÜRK DETAYI

Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi konuyla izleyicilerin dikkatini çekti. Tarihi Pera Palas Oteli ile ilgili yazı hazırlarken kendini bir anda geçmişte bulan gazeteci Esra kendini 1919 yılında Mustafa Kemal’in hayatını kurtarırken bulur. Otelde yanlışlıkla 411 numaralı odanın 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeden Esra geçmiş yolculuğunda İstanbul’un en çılgın kulübünün sahibi, yakışıklı ve gizemli Halit ile tanışır tanışmaz aslında kimsenin söylediği kişi olmadığını anlar. Dizide Atatürk karakterini Hakan Dinçkol canlandırıyor.

PERA PALAS OTELİ NEREDE?

Pera Palas’ta Gece Yarısı Netflix’te yayınlandı. Dizinin yayınlanmasının ardından gözler ''Pera Palas Oteli nerede?'' sorusuna çevrildi. Pera Palace Hotel; İstanbul, Beyoğlu, Tepebaşı'nda, Meşrutiyet Caddesi üzerinde yer alan müze oteldir. Pera Palace Hotel, İstanbullu bir Levanten olan Alexandre Vallaury tarafından tasarlandı.

Osmanlı Bankası, Arkeoloji Müzesi gibi yapılara imza atmış Vallaury, Pera Palas otelinde Art Nouveau, Neo-Klasik ve Oryantalist mimari tarzlarını bir arada kullanmıştır. 19.yüzyıl istanbul mimarisini yansıtan Pera Palas Türkiye’nin Avrupa standartlarındaki ilk otelidir. Otelin 16’sı süit 115 odası bulunuyor. Haliç manzarasıyla ziyaretçilerininin beğenisi kazana Pera Palas otelinde fitness salonu, kapalı yüzme havuzu, sauna ve buhar odası da, hem otel konuklarına hem de dışarıdan gelen misafirlere hizmet veriyor. Otelin gün ışığı alan, yüksek tavanlı tarihi salonları ise; davet, düğün ve toplantılar düzenleniyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...