Tgrt Haber

Orta Doğu’nun ezber bozan ismi Mahmud Ahmedinejad TGRT Haber'de

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
08 Temmuz 2024 22:29 - Güncelleme : 09 Temmuz 2024 00:01

İran’ın altıncı Cumhurbaşkanı ve Orta Doğu’nun sıra dışı siyasetçisi Mahmud Ahmedinejad, TGRT Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Gülden Kalecik Demirtaş’ın sorularını cevaplayan Ahmedinejad, Türkiye-İran ilişkilerinden, 3. Dünya Savaşı ihtimaline kadar birçok önemli konuya değindi. Ahmedinejad röportajı bugün (Salı) saat 22.00'da TGRT Haber'de... 

İran'ın 6. cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad İran-Türkiye ilişkileri, olası 3. Dünya Savaşı ve Orta Doğu gündemi dahil dünyada öne çıkan başlıklarını TGRT Haber'de Gülden Kalecik Demirtaş'a değerlendirdi. 

Türkiye ve İran’ın güçlü ilişkilerinin tüm bölgeyi etkilediğini belirten Ahmedinejad. "Türkiye ve İran, işbirliği yapmak zorunda, şartlar bunu gerekli kılıyor" dedi.  

Orta Doğu’nun ezber bozan ismi Mahmud Ahmedinejad TGRT Haber'de - 1. Resim

3. DÜNYA SAVAŞI İHTİMALİ

Ahmedinejad, bölgede dengelerin değişeceğini ve 3. Dünya Savaşı ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Birleşmiş Milletler’in savaşı durdurmaya yeterli gücü olmadığını belirten Ahmedinejad, milliyetçilik ve ülkücülüğün güçlenerek yükseldiğini söyledi. "Biz milliyetçilik ve ülkücülüğü en iyi seviyesine yükseltebiliriz" diyen Ahmedinejad, bu akımların Orta Doğu’da da etkili olacağını dile getirdi.

Orta Doğu’nun ezber bozan ismi Mahmud Ahmedinejad TGRT Haber'de - 2. Resim

ABD VE RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

ABD iç siyasetinde değişiklikler olacağını öngören Ahmedinejad, “Bir ülke güçlü diye tüm dünyaya istediğini yapamaz” diyerek ABD’ye yönelik eleştirilerini dile getirdi. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa’nın birbirine girmesine neden olacağını söyledi.

Orta Doğu’nun ezber bozan ismi Mahmud Ahmedinejad TGRT Haber'de - 3. Resim

İRAN'DA DEĞİŞİM İSTEĞİ

Ahmedinejad, İran’da çok büyük değişiklikler olmasını istediğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti. 

Mahmud Ahmedinejad’ın özel röportajı, bugün saat 22.00'da TGRT Haber’de... 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...