Tgrt Haber

Uğur: Sen islamcı yazar diyemezsin

31 Ocak 2017 12:41
Uğur: Sen islamcı yazar diyemezsin

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, ünlü yazar Nuri Pakdil’i evinde ziyaret etmelerinin Hürriyet Gazetesi’nde ''İslamcı yazarı ziyaret ettiler'' başlığı ile haber yapılması, Medya Kritik programında tartışıldı.

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Nuri Pakdil’i 1970’li yıllardan itibaren edebiyat dergilerindeki yazılarından takip ettiğini, çok değerli bir yazar olduğunu söyledi. Org. Akar’ın ve Hakan Fidan’ın ziyaretinin ''İslamcı yazarı ziyaret ettiler'' başlığı ile haberleştirilmesine büyük tepki gösteren Uğur, ''Kimseyi şucu bucu diye ayıramazsın. islamcı yazar, komünist yazar, faşist yazar nitelemelerinin tamamı yanlıştır. Sen bir yazara islamcı diyemezsin'' dedi. Gazeteci yazar Cem Küçük de, Enis Batur’un ve Hürriyet Yazarı Doğan Hızlan’ın Nuri Pakdil ile ilgili onlarca övgü dolu yazısının bulunduğunu hatırlattı. Küçük, ''Hulisi Paşa’yı ve Hakan Fidan’ı kutluyorum. Niye şucu bucu denilerek algı operasyonu yapıyorsunuz. Bırakın bunları insanları damgalamayın. Nuri Pakdil gibiler, sizlerin müfredatları yüzünden bu ülkede tanıtılmadılar'' diye konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...