Tgrt Haber

Bakan Varank’tan, yerli otomobil TOGG’un fiyatına ilişkin açıklama

20 Ekim 2022 14:15 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 14:17
Bakan Varank’tan, yerli otomobil TOGG’un fiyatına ilişkin açıklama

Yerli otomobilin piyasaya çıkmasına artık birkaç ay kalırken, fiyatı ise en merak edilen konulardan oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ise TOGG’un fiyatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin merakla beklediği yerli otomobili için geri sayım başladı. 2023’ün ilk çeyreğinde trafiğe çıkması beklenen araç için her geçen gün yeni gelişme yaşanıyor. Gerek mobilite, gerek şarj istasyonu anlamında çeşitli anlaşmalar imzalanırken, diğer yandan yurt dışı testleri de devam ediyor.

İki farklı segmentte rekabet edecek TOGG’un en merak edilen yanı ise fiyatı. Yerli otomobilin fiyatına ilişkin her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılırken, Bakan Varank ise bu konuyla alakalı bazı açıklamalarda bulundu.

REKABETÇİ OLACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank​, TOGG​ ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Varank, TOGG'un piyasa fiyatıyla ilgili olarak, "C sınıfı SUV bir araçla kendi sınıfında piyasada rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacak. Dolayısıyla TOGG'un fiyatını merak edenler bu sınıftaki araçların fiyatlarına bakabilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank’tan, yerli otomobil TOGG’un fiyatına ilişkin açıklama

Yerli otomobilin fiyatının piyasada aynı sınıftaki araçlarla benzer olacağına dikkat çeken Varank, "C sınıfı SUV bir araçla kendi sınıfında piyasada rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacak. Dolayısıyla Togg'un fiyatını merak edenler bu sınıftaki araçların fiyatlarına bakabilir. Yani elektrikli olmasına rağmen piyasadaki benzin ve dizel SUV diğer araçların fiyatlarına bakabilir vatandaşlar. TOGG'daki arkadaşlarımız fiyat​ konusunda kendileri karar verecek. Mart ayında piyasaya sürülecek bir araç için şimdiden direkt fiyat açıklanması doğru olmaz zaten" dedi.

‘’TÜRKİYE’NİN İLK OTOMOBİLİ’’

TOGG'un yıllardır beklenen otomobil olduğunu vurgulayan Varank, "Türkiye'nin ilk yerli otomobili değil aslında Türkiye'nin ilk otomobili diyebiliriz. Türkiye'nin daha önce bir Devrim Otomobili macerası olmuştu. Ama o proje hayat bulamadı. Bu Türkiye'nin yıllardır beklediği ilk otomobili. Hatta TOGG'daki arkadaşlarımızın deyimi ile bir otomobilden öte bir proje" ifadelerini kullandı.

29 EKİM’DE TESİS AÇILIŞI GERÇEKLEŞECEK

Bakan Varank, hummalı bir çalışma yaptıklarını aktararak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim'de Gemlik'teki tesisin açılışını gerçekleştirecek. İlk seri üretim araçlar banttan inmiş olacak. Biz ona hummalı şekilde hazırlanıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...