Tgrt Haber

Doğuş Otomotiv’in uyum notu 9,74 olarak açıklandı

17 Aralık 2022 14:42 - Güncelleme : 17 Aralık 2022 14:51
Doğuş Otomotiv’in uyum notu 9,74 olarak açıklandı

Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret AŞ hakkında hazırlanan Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Raporu açıklandı. Buna göre; Doğuş Otomotiv’in Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyum notu, 10 üzerinden 9,74 olarak açıklandı.

Kobirate’in “BIST’te işlem gören Birinci Grup Şirketler” için hazırladığı metodolojisinde tanımlı 456 kriteri inceleyerek yaptığı çalışmalar sonucunda Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ve Yönetim Kurulu ana başlıkları derecelendirildi. Bununla beraber Doğuş Otomotiv’in geçtiğimiz dönem 9,70 olan Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notu 9,74 olarak revize edildi. 

DETAYLI İNCELEME SONUCU HAZIRLANDI

Doğuş Otomotiv’in Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygunluğunun derecelendirmesine ilişkin rapor yönetici ve ilgililerle yapılan görüşmeler, kamuya açık bilgiler ile diğer belge ve bilgilerin detaylı incelemesi ve gözlemlenmesi sonucunda hazırlandı.

Doğuş Otomotiv’in Sermaye Piyasası Kurulu​ tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine çok büyük ölçüde uyum sağladığının göstergesi olarak yorumlanırken BİST​ kurumsal yönetim endeksinde bulunmayı üst düzeyde hak ettiğinin bir göstergesini de oluşturuyor.

Kaynak: Dünya
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...