Tgrt Haber

Dünyaca ünlü ekonomistten çarpıcı Türkiye paylaşımı: Otomobil pazarı patlama yaşıyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com.tr
23 Ağustos 2024 10:13 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 10:14
Dünyaca ünlü ekonomistten çarpıcı Türkiye paylaşımı: Otomobil pazarı patlama yaşıyor

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin yatırım planı ve yerli otomobil TOGG'un gelişimi Türkiye otomobil piyasasını hareketlendirdi. Dünyaca ünlü ekonomi profesörü Steve Hanke, Türkiye'nin otomobil piyasasına ilişkin dikkat çeken açıklamada bulundu. Türkiye'de Hyundai markasının en yüksek işletme oranına sahip olduğunu belirten Hanke, Türkiye'nin 3 ülkeyi geride bıraktığını belirtti.

Yerli otomobil TOGG​ ile küresel otomobil pazarında ivmeyi yükselten Türkiye​, dünyaca ünlü markalara kapısını açıyor. Çinli dev firma BYD​, Türkiye’de fabrika kurmak için harekete geçti.

BYD​ ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı​ arasında imzalanan anlaşmaya göre BYD​, Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapıyor. Anlaşma sonrası istihdam müjdeleriyle Türkiye’nin otomobil piyasasında büyük çıkış yakalayacağı ön görülüyor.

DÜNYACA ÜNLÜ EKONOMİST HANKE'DEN ÇARPICI YORUM

Dünyaca ünlü ekonomi profesörü Steve Hanke, sosyal medya hesabından Türkiye​'nin otomobil pazarına yönelik paylaşımda bulundu.

Ekonomist Steve Hanke, sosyal medya hesabından Türkiye​'nin otomobil pazarına yönelik paylaşımıyla gündem oldu.

Dünyaca ünlü ekonomistten çarpıcı Türkiye paylaşımı: Otomobil pazarı patlama yaşıyor - 1. Resim

HYUNDAI BÜYÜK ÇIKIŞ YAKALADI

Hanke Türkiye​'deki Hyundai fabrikasına değinerek "Türkiye'deki Hyundai fabrikası 2024'ün ilk yarısında 13 fabrika arasında yüzde 119,9 ile en yüksek işletme oranını kaydederek Kore, ABD ve Hindistan'ı bile geride bıraktı. Türkiye​'nin otomobil pazarı patlama yaşıyor" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
Sonraki Haber Yükleniyor...