Tgrt Haber

Elon Musk sözünü tuttu: Elektrikli kamyonet Tesla Semi'nin ilk teslimatları gerçekleşti

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tesla
02 Aralık 2022 11:10 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 11:14
Elon Musk sözünü tuttu: Elektrikli kamyonet Tesla Semi'nin ilk teslimatları gerçekleşti

Uzun süredir beklenen Tesla Semi için ilk teslimatlar gerçekleşti. Dev etkinlikte elektrikli kamyonetler, sahibine kavuştu.

Elon Musk​'ın otomobil markası Tesla​, Aralık ayı için vaad edilen ilk teslimatları gerçekleştirdi.

Daha önce birkaç kez ertelenen Tesla Semi, dev bir etkinlikte sahipleriyle buluştu. Semi'nin ilk müşterileri ise Pepsi ve yan kuruluşu Frito-Lay oldu. Her iki firma için araçlara, markayı temsil eden kamuflajlar yapıldı.

TESLA, SEMI'YI TESLIM ETMEYE BASLADI

Tesla Semi'ninilk prototipi 2017 yılında gerçekleşen bir tanıtım etkinliğiyle herkese gösterilmişti. O sırada Tesla CEO'su Elon Musk, üretimin 2019'da başlayacağını söyledi.

Fakat seri üretim çeşitli nedenlerle 2021 yılına kadar ertelendi ve ilk teslimatların tarihinde de gecikme yaşandı.

Elon Musk sözünü tuttu: Elektrikli kamyonet Tesla Semi'nin ilk teslimatları gerçekleşti

Nihayetinde Tesla'nın Nevada'daki mega üretim tesisinde gerçekleşen etkinlikte Semi'nin ilk teslimatları yapıldı. İş birliği kapsamında Pepsi'ye 100 araç teslim edildi.

Etkinlikte Tesla, kamyonun performansından özellikle bahsetti. Şirket, tam yükte bile geleneksel dizel motorlu yarı kamyonlardan çok daha fazla hız yapabildiğini belirtti. Tanıtım sırasında gösterilen bir videoda, dik bir yokuşta hızlanan ve diğer kamyonları geçen tam yüklü bir Tesla Semi görünüyordu. 

Tesla'ya göre kamyon tek bir şarjla 800 kilometreden fazla yol gidebiliyor. CEO Musk, araçların devasa bir 1 MW'lık pil takımıyla geleceğini açıkladı ancak kamyonu şarj etmenin ne kadar süreceğini söylemedi. Yine de araçların 30 dakikada yüzde 80'e kadar şarj dolumu yaptığı tahmin ediliyor.

 

Kaynak: Tesla

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...