Tgrt Haber

Huawei, Tesla rakibi AITO M5 EV elektrikli otomobilini tanıttı! İşte özellikleri

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2022 12:55 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 13:07
Huawei, Tesla rakibi AITO M5 EV elektrikli otomobilini tanıttı! İşte özellikleri

Çinli teknoloji devi Huawei, bugün düzenlenen etkinlikte yeni ürünlerini sergiledi. Dev etkinlikte, Huawei'nin AITO M5 isimli elektrikli modeli de sahne aldı.

ABD ambargolarına rağmen hızını bir an olsun kesmeyen Huawei​, kısa süre önce Çin​'de dev bir etkinlik düzenledi. Yeni ürünlerin sahne aldığı etkinliğe, Huawei'nin elektrikli otomobili de damga vurdu. Piyasaya şu anda Tesla marka elektrikli otomobilin öncülüğünde ilerlerken, Huawei'de AITO M5 (EV) modelleriyle elektrikli otomobil​ pazarını karıştırmaya geldi.

Wenjie M5 EV ismindeki otomobil, iki farklı versiyonla geliyor. İlk saf elektrikli otomobil olma özelliğini taşıyan AITO M5'in, arkadan çekişli ve dört teker çekişli versiyonları bulunuyor.

HUAWEI, AITO M5 MODELİNİ PİYASAYA SÜRDÜ

Tanıtım sırasında Huawei CEO'su, piyasaya sürdüğü Wenjie M5 EV'nin genel tasarımının, kapalı dinamik köpekbalığı burunlu ön tasarımı, akıllı ve yüksek teknolojili aslan farları ve kartal kanadı delici arka lambaları ile aşırı, basit ve saf aile konseptini benimsediğini ifade etti. Estetik ve şık tasarımla araba, Eko-estetik tasarıma sahip.

Huawei, Tesla rakibi AITO M5 EV elektrikli otomobilini tanıttı! İşte özellikleri

Dinamik gövde, yarış sınıfı yan duvar hava girişleri, 20 inç aerodinamik tekerlekler, gizli düz itmeli kapı kolları ve keskin kuyruklu rüzgarlıklara sahip otomobil, Mercedes-Benz EQC gibi lüks otomobillere benzer bir rüzgar direncine sahip.

AITO M5 EV, uzaktan açılmanın yanı sıra, 80 litrelik ön bagaj alanıyla da ön plana çıkıyor. Akıllı özellikler açısından M5 EV, Hongmeng 3.0 sistemi ve akıllı kokpit ile donatıldı. İki adet 40 watt süper hızlı şarj cihazına sahip olan araç, aynı zamanda üç adet 66 watt kablolu, ve 1 adet de 18W kablolu hızlı şarjı içerisinde barındırıyor.

PERFORMANS ÖZELLİKLERİ

Huawei'nin yeni elektrikli otomobili WenjieM5 EV, maksimum 365kW güç, 675Nm tepe tork ve 4,5 saniyelik sıfır yüz hızlanma ile HUAWEI DriveONE saf elektrikli akıllı platform ile donatıldı. Ancak sıfırdan yüze 4,5 saniyede yükselen dört çekişli aracın gösterdiği performans. Arkadan çekişli modelin ise sıfırdan yüze hızlanma süresi 7.1 saniye olarak açıklandı. 

Huawei'nin elektrikli otomobili AITO M5 EV, 80kWh batarya ile donatılıyor. Öte yandan aracın dört çekişli versiyonu 552km, arkadan çekişli versiyonu ise 620km menzile sahip.  

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...